|

Meteorolojiden 8 ile yoğun kar uyarısı

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya ve Antalya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğu ilçelerinde yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

Yeni Şafak
09:20 - 1/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:09 - 1/12/2016 Perşembe

Kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu ile Iğdır çevrelerinde yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak (51-100 mm), Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğu ilçelerinde yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar, genellikle kuzey, zamanla kuzeybatı ve doğu bölgelerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Antalya Körfezi'nde kuzey, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esecek.



  • Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
  • Ankara:
    Parçalı çok bulutlu 4
  • İstanbul:
    Parçalı çok bulutlu 7
  • İzmir:
    Parçalı yer yer çok bulutlu 9
  • Adana:
    Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16
  • Antalya:
    Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 17
  • Samsun:
    Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8
  • Trabzon:
    Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9
  • Erzurum:
    Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 3
  • Diyarbakır:
    Parçalı çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu, kuzey ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 9


Doğu'da kar dünden beri etkisini sürdürüyor


Doğu Anadolu Bölgesinde dünden beri etkili olan kar yağışı devam ediyor.



Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.



Sıcaklıkta önemli bir değişiklik beklenmezken rüzgarın değişik yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.



Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, Iğdır'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 1, Ağrı ve Ardahan'da 2, Erzurum ve Kars'ta 3 derece kaydedildi.



Günün en yüksek sıcaklıklarının Ardahan'da 1, Kars'ta 2, Ağrı ve Erzurum'da 3, Erzincan'da 4 ve Iğdır'da 5 derece olması bekleniyor.



Kar kalınlıkları Ağrı'da 15, Ardahan'da 12, Kars'ta 10 ve Erzurum'da 8 santimetre olarak ölçüldü.



Yetkililer, kar yağışı sebebiyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları, dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.



#Meteoroloji
#Kocaeli
#Sakarya
#Bilecik
#Kütahya
7 yıl önce