|

Meteorolojiden bu illere kuvvetli kar uyarısı

Erzurum ve Ağrı'da, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli kar yağışının beklendiği ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Yeni Şafak
17:26 - 7/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:32 - 7/01/2016 Perşembe

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nen yapılan açıklamada, bölge genelinde akşam saatlerinden itibaren Erzurum'un Çat, Hınıs, Tekman, Karayazı ve Karaçoban ilçeleri ile Ağrı ilinin genelinde zaman zaman kuvvetli kar yağışının beklendiği bildirildi.



Bu kapsamda, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarı yapılırken, herhangi bir olumsuzluk karşısında da 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiği kaydedildi.



Kuvvetli yağış uyarısı


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada da, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli yağış beklendiği belirtildi.



Açıklamada, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da devam eden yağışların; bu akşam saatlerinden sonra etkisini arttırarak Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Adıyaman ile Şanlıurfa'nın kuzey ve doğu çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Diyarbakır'ın kuzey kesimleri, Malatya, Elazığ çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, Erzurum'un güneyi, Ağrı, Şırnak çevrelerinde kuvvetli kar, Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde ise kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çığ, ulaşımda aksamalar, sel, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.


#meteoroloji
#kar uyarısı
#kar geliyor
8 yıl önce