|

Meteorolojiden son açıklama: Yoğun kar geliyor

Meteorolojiden yapılan son açıklamalarda, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu bölgelerinde bugün akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi. Vatandaşlar olumsuzluklara karşı uyarıldı. Öte yandan, akşam saatlerinden sonra Hatay ile Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültü sağanak yağışın etkili olacağı duyuruldu.

Yeni Şafak
14:21 - 4/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:27 - 4/01/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde görülen kar yağışlarının; öğleden sonra etkisini arttırması ve akşam saatlerinden itibaren; Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu (Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ ile Van'ın güney kesimleri) ile yarın (Salı) sabah saatlerine kadar olmak üzere Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde (Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis), kuvvetli ve yer yer yoğun olarak devam etmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.




Kuvvetli yağış uyarısı


Öte yandan, bugün Doğu Akdeniz'de görülecek yağışların, akşam saatlerinden sonra Hatay ile Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültü sağanak yağış, yükseklerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olmasının beklendiği belirtildi. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.



Bu akşam saatlerinden sonra Ege'de de başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.



Soba ve baca gazı zehirlenmelerine dikkat


Ayrıca açıklamada, bugün öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu ile Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimlerinde güneybatıdan esecek (lodos) kuvvetli rüzgarların neden olabileceği soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.


#meteoroloji
#kar yağışı
#kar uyarısı
8 yıl önce