|

Mevlana 'Şeb-i Arus' programıyla anıldı

Mevlana Celaleddin-i Rumi, 744'ncü vuslat yıl dönümünde Galata Mevlevihanesi'nde düzenlenen 'Şeb-i Arus' programıyla anıldı. Programına farklı dinlere mensup cemaat liderleri, bazı ülkelerin konsoloslarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Yeni Şafak
23:06 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 00:08 - 13/12/2017 Çarşamba
AA
Galata Mevlevihanesi’nde Şeb-i Arus programı
Galata Mevlevihanesi’nde Şeb-i Arus programı

Mevlana Celaleddin-i Rumi, 744. vuslat yıl dönümünde Beyoğlu Belediyesi tarafından Galata Mevlevihanesi'nde düzenlenen "Şeb-i Arus" programı ile anıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, programda yaptığı konuşmada, dünyanın hep birlikte güzelleştirileceğini belirterek, bunun aşkla, sevgiyle yapılabileceğini söyledi.

Bir araya gelerek, halka halka büyüyen cemlerle tüm dünyanın kuşatılacağını vurgulayan Demircan, "Çünkü Mevlana'nın asırlar evvel yaktığı aşk ateşi hala dipdiridir, insanlığın içini ısıtmaktadır." dedi.

Demircan, her gün dünyanın başka bir yerinde yeni bir buhran ve felaket yaşandığını hatırlatarak, "Bugün dünyanın içinde bulunduğu hal ortadadır. Bütün zulmü ve işgal kuvvetleriyle medeniyetin başkenti Kudüs'e saldıranlarla Mevlana'nın maruz kaldığı Moğol mezalimi arasında hiçbir fark yoktur." şeklinde konuştu.

Programda düzenlenen sema gösterisi büyük beğeni toplarken, katılımcılara tekke pilavı ve tatlı ikram edildi.

"Şeb-i Arus" programına farklı dinlere mensup cemaat liderleri, bazı ülkelerin konsoloslarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.



#Ahmet Misbah Demircan
#Galata Mevlevihanesi
#Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri
6 yıl önce