|

MGK'da gündem Afrin ve terör

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün 2017’nin son olağan toplantısını gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 15.00’te başlayacak.

Yeni Şafak ve
08:00 - 28/11/2017 Salı
Güncelleme: 08:19 - 28/11/2017 Salı
Yeni Şafak
"Ankara'nın En'leri Ödül Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül almaya hak kazanan katılımcılara ödüllerini verdi.
"Ankara'nın En'leri Ödül Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül almaya hak kazanan katılımcılara ödüllerini verdi.

Toplantıda, başta terörle mücadele olmak üzere Suriye’de devam eden güvenliği sağlama harekatları ve Soçi kararları ayrıntılı olarak değerlendirilecek. Suriye’de Astana inisiyatifi doğrultusunda TSK’nın İdlib’de yürüttüğü gözlem ve kontrol noktaları tesisi harekatı ve halkın topraklarına dönmesi için atılması gereken adımlar masaya yatırılacak. Yine Afrin’de Rusya ile birlikte kontrol kontrol noktası oluşturulması doğrultusunda terörist örgütün bölgedeki son durumu gözden geçirilecek.

MGK toplantısında, Türkiye’nin terörle mücadelesi, Irak Kuzeyindeki terör tehdidi ve Barzani’nin referandum hamlesi sonrası yaşanan gelişmeler ışığında Irak’taki son durum ayrıntılı olarak masaya yatırılacak. Yine FETÖ ile mücadele kapsamında gelinen son aşama, devam eden çalışmalar ve yurt dışındaki terörist unsurları Türkiye’ye getirmek üzere yürütülen stratejik operasyonlar da görüşülecek konu başlıkları arasında. Toplantıda ayrıca, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarının tespiti ve karşılanması konusunda yapılan çalışmalar da gözden geçirilecek.


#MGK
#Afrin
#Terör
6 yıl önce