|

MHP arkanızda hepsini yok edin

Türkiye’nin terör kıskacından bir an önce kurtarılması gerektiğini söyleyen MHP Lideri Bahçeli, PKK’nın Kandil’de, PYD’nin ise Suriye’de yok edilmesi, ayrıca HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yolunda AK Parti’ye sınırsız destek vereceklerini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 06:20 - 24/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Terör saldırıları altındaki Türkiye'nin en buhranlı günlerini yaşadığını söyleyen Bahçeli, “Türkiye terör kıskacındadır. Milli mücadele yıllarında dahi görülmemiş bir fitne kuşatması altındayız. Hırsız içeride olduğu için hiçbir kapının kilit tutmadığını görüyoruz. Yedi düvelle savaşırken bu kadar durgunluk ve çaresizlik yaşanmamıştı" dedi. Terör örgütü PKK'ya yönelik Kandil'e operasyon yapılmasını ve 'taş üstünde bırakılmamasını' isteyen Bahçeli, HDP'li vekillerin dokunulmazlılarının da kaldırılması gerektiğini kaydetti.


Bahçeli, şunları söyledi:



HER YERİ TERTEMİZ YAPIN


“Türkiye'nin milli güvenliğini kim tehdit ediyor, Türk milletine kim husumet besliyor ve insanımıza kim kurşun sıkıyorsa aranıp bulunarak derhal cezalandırılmalıdır. Gerekirse Kandil'e gidin, gerekirse orayı taş üstünde taş bırakmayacak derecede yakın; gerekirse de Suriye'nin kuzeyine yıldırım gibi saplanın. 'YPG'ye top atışlarını durdurun' diyen, PYD'yi müttefikliğe terfi ettiren ABD'ye aldırmadan, Rusya'nın provokasyonlarına takılmadan Türkiye'nin gücünü dosta da düşmana da gösterin. Meşru müdafaamız için PKK/PYD'nin bulunduğu, nifak saçtığı her yeri tertemiz yapın ve bu aziz milleti terör illetinden kurtarın."



FEDAKARLIĞA HAZIRIZ


“TBMM'de terörü kınamaktan, üç partinin hazırladığı metne imza atmaktan dahi imtina eden PKK şubesi HDP'li sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları başta olmak üzere, her caydırıcı önlemi aşama aşama alın. Ve de zihni, fikri, dili kapkara kesilen aydın müsveddelerinin hazırladıkları ihanet bildirilerini de başlarına geçirin. MHP bunları yaparsanız demokratik eleştirileri saklı kalmak kaydıyla her zaman destekçiniz, her daim arkanızdadır. Bilinsin ki fitne kampanyasına karşı her fedakarlığı yapmaya hazırız. PKK'yı kazıyın, PYD'yi yok edin, içimize sızmış ajan provokatörleri meşru müdafaa çerçevesinde tesirsiz hale getirin. Bu ateş çukurundan Türk milletini çekin çıkarın. Türkiye'yi hiç kimse Suriye-Irak yapamayacaktır."



Muhaliflere jet ihraç


Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis ve İstanbul'un Fatih ilçe teşkilatının ardından muhaliflerin olağanüstü kurultayın toplanması için Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davada 'davacı' görünen 16 il başkanlığından 8'ini daha kapatan MHP'de sular durulmuyor. Teşkilatları kapanan ve disiplin kuruluna sevk edilen başkanlar partiden ihraç edilecek. İl başkanlarıyla birlikte 'delege' sıfatı taşıyan isimler de durumdan etkilenecek. Mahkemenin olağanüstü kurultay yönünde karar vermesi durumunda bu isimler oy kullanamayacak. Bahçeli bu yöntemle, olağanüstü bir kurultayda kendisi aleyhine oy kullanacak muhaliflerin önünü kesmiş oldu. Önümüzdeki günlerde muhaliflere destek veren Trabzon, Ardahan, Bilecik ve Sivas il başkanlıklarında da kapatma ve görevden alma işlemleri yapılacak. Öte yandan tüzük kurultayı için 543 imza toplayan muhaliflere Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan'dan tam destek geldi. Bu üç isim, görevden alınan il başkanlarına destek ziyaretleriyle moral veriyor.



#Devlet Bahçeli
#pyd
#hdp
8 yıl önce