|

MHP iktidarın destekçisidir

Terörle mücadelede hükümete açık destek veren Bahçeli, “Hükümet çekinmesin, terörizmle mücadele ettiği sürece MHP iktidarın destekçisidir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu millet kendi göbeğini kendisi kesecek” ifadelerini Bahçeli de grup toplantısında kullandı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:41 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısında, hükümetin terörizmle mücadele ettiği sürece partisinin iktidarı destekleyeceğini söyledi.



Sınırötesi kaynaklı tehditlerin arttığını, PKK ve IŞİD'in saldırılarını eşzamanlı düzenlediğini belirten Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti egemen bir devlettir. Milli, üniter ve güçlü bir devlet sınırlarını hiç kimsenin himmet ve desteğine ihtiyaç duymadan koruyacak, siyasi tasarruf ve stratejilerini bizzat kendisi tayin edecektir. Türk milleti kendi söküğü varsa kendi dikecek, kendi göbek bağını kendi kesecek dirayet ve tecrübeye haizdir” dedi.



HUKUKİ ENGEL YOK


Konuşmasında terörle mücadeleye değinen Bahçeli, “Hainlerin bataklıklarında mahvedilmesinin önünde hiçbir hukuki engel yoktur. Vakit çok geç olmadan, toprak bütünlüğümüze, insan varlığımıza düşmanlık yapan hangi pis örgüt varsa hepsinin cezası verilmeli, toptan yok edilmelidir. PKK nereden takviye alıyorsa, oralar tümden kurutulmalıdır. Hükümet çekinmesin, terörizmle mücadele ettiği sürece MHP her zaman iktidarın destekçisidir” diye konuştu.



MİLLİ BİR GÖREVDİR


HDP'lilerin Meclis'te kavga çıkarmasına da tepki gösteren Bahçeli, “HDP Meclis'i terörize etmektedir. Kandil taşeronları adalete mutlaka teslim edilmelidir. Meclis'te terör propagandası yapanların dokunulmazlıklarını kaldırmak en büyük milli görevler arasındadır'' dedi.



Bizi bölmeye çalışıyorsunuz




MHP lideri Bahçeli, grup toplantısının ardından bir gazetecinin, MHP Grup Başkanvekil Oktay Vural ile aralarında bir soğukluk olup olmadığına yönelik sorusu üzerine, “Oktay Bey, çok değerli bir kardeşimizdir. Meclis'te beni temsil eden grup başkanvekilidir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkarıyorsunuz bunları? Bizi bölmeye çalışıyorsunuz, CHP'yi karmakarışık ediyorsunuz, şimdi de Pelikan stratejisiyle ortalığı karıştırıyorsunuz” diye konuştu.



#Devlet Bahçeli
#HDP
#Meclis
8 yıl önce