|

MHP'de mahkeme kararına ilk tepkiler

Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kongre kararını tedbiren durmasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan'dan ilk açıklama geldi. Yalçın kararı doğru bulurken, Oğan ise itiraz edeceklerini bildirdi.

Yeni Şafak
16:39 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 16:57 - 29/04/2016 Cuma
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, mahkeme kararıyla kongre sürecinin tedbiren durdurulduğunu açıkladı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, mahkeme kararıyla kongre sürecinin tedbiren durdurulduğunu açıkladı.

MHP'li muhaliflerin açtığı davada mahkeme, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verdi. Olağanüstü kongre sürecini yürütmek üzere mahkeme tarafından yetkilendirilen Çağrı Heyeti, 15 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi kararlaştırılan kongrenin yapılacağı salonu belirlenmişti.



Tosya mahkemesi durdurdu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, mahkeme kararıyla kongre sürecinin tedbiren durdurulduğunu açıkladı. Öztürk, "Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, kayyum heyetinin yetkileri ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş, kararın kesi̇nleşmeden uygulanamayacağı tespi̇t edi̇lmi̇ş, kongre çağrısı da dahi̇l olmak üzere bütün i̇şlemler i̇hti̇yati̇ tedbi̇r yoluyla durdurulmuş ve ayrıca Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi̇ni̇n kararının i̇nfazı Yargıtay i̇ncelemesi̇ sonuna kadar i̇hti̇yati̇ tedbi̇r yoluyla durdurulmuştur" dedi.





"Kongre çağrısı olmamalıydı"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, NTV canlı yayınından kararla ilgili açıklamalarda bulundu.





MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açıklaması şöyle: "12. sulh hukuk mahkemesinin kararının uygulanamaz olduğunu ve temyiz edeceğimizi ifade etmiştik. Bizim meri hukukumuza göre bu müracaattan sonra sürecin beklenmesi gerekirdi. Yargıtay kararı ortaya çıkamadan herhangi bir kongre çağrısı olmaması gerekirdi. Malum kayyum heyeti kendileri tarih tespit etmek ve yargıya da uymayacak bir şekilde bu karar uygulamaya yani kongreyi toplamaya çalıştılar. İki ayrı ama birbirini doğrulayan karar alındı. Birincisi infazın tedbiren durdurulması ikincisi de çağrı heyetinin 15 Mayıs ile ilgili çağrısını iptal ediyor. Olağanüstü kongre çağrısını tedbiren durduruyor."



"Biz de itiraz hakkımızı kullanacağız"

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, karara dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.







Oğan'ın açıklamasından öne çıkan hususlar şöyle: "Öncelikle MHP'nin bu kurultayı yapmamak için birçok mahkemeye başvurduğunu görüyoruz. Bizim de itiraz hakkımız vardır. Bizde itiraz hakkımızı kullanacağız. 15 Mayıs için alınan karara uygulanan tedbir kararı hukuksuzdur."











#MHP
#Kongre
#Kayyum
8 yıl önce