|

MHP’de yeniden kurultay tartışması

Çağrı Heyeti’nin olağanüstü kurultay açıklaması MHP’de yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 23:22 - 30/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Çağrı Heyeti, MHP'de olağanüstü büyük kurultayın 19 Haziran'da toplanacağını açıkladı. MHP yönetimi ise 'Kararı tanımıyoruz, kurultay 10 Temmuz'da olacak” açıklamasını yaptı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 10 Temmuz olarak açıkladığı kurultay tarihinin ardından Çağrı Heyeti'nin de 19 Haziran tarihini açıklamasıyla kurultay tarihi kaosu başladı.



ÇAĞRI HEYETİ 19 HAZİRAN DEDİ


Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin görevlendirdiği Çağrı Heyeti, hukukçulardan hazırladığı raporu dün değerlendirdi ve yeni bir kurultay tarihi açıkladı. Çağrı Heyeti, yaklaşık 1 saat süren bir toplantının ardından yaptığı açıklamada, kurultayı toplamak için mahkeme tarafından kendilerinin görevlendirildiğini belirtti. Olağanüstü Büyük Kurultayın 19 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00'da Ankara Büyük Anadolu Otel'de toplanması kararı alındı. Çağrı Heyeti, delegelerin toplantıya çağrılması ve icrası konusunda MHP Genel Merkezi ile tüm iletişim kanallarının açık olacağını kaydetti.



10 TEMMUZ'DA ISRAR


MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da kurultay tarihinin 10 Temmuz olduğunu belirterek, “19'unda yapılacağı belirtilen kurultaya MHP Genel Başkanı başta olmak üzere genel merkez katılmayacaktır” dedi.


#Çağrı Heyeti
#MHP
#Devlet Bahçeli
8 yıl önce