|

MHP'deki düğümü Yargıtay çözecek

MHP'de olağanüstü kongre tartışmalarıyla ilgili karmaşaya son noktayı Yargıtay koyacak. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinden "olağanüstü kongre" kararının çıkmasıyla partide başlayan tartışmalar Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemelerinin kararları ile yeni bir boyut kazandı.

Yeni Şafak
10:06 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 08:10 - 3/05/2016 Salı
AA

MHP'de olağanüstü kongre sürecinin kaderini Yargıtay belirleyecek.



MHP'li muhaliflerin olağanüstü kongre talebine genel merkezin yanıt vermemesi üzerine başvurulan Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinden "olağanüstü kongre" kararının çıkmasıyla partide tartışmalar başladı.



Eski MHP milletvekilleri Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın birer temsilcisinin bulunduğu Çağrı Heyetine, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin olağanüstü kongreyi toplama yetkisi vermesinin ardından konu Genel Merkez tarafından Yargıtaya taşındı.



Genel Merkez, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin bu kararını temyiz etti ancak temyiz istemini görüşecek Yargıtay 18. Hukuk Dairesindeki süreç işlerken, bu kez yerel mahkemelerden yeni kararlar geldi.



MHP ilçe başkanlarının başvurusu üzerine Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemelerinin, "Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararını Yargıtay'daki temyiz incelemesi sonuçlanıncaya kadar tedbiren durdurduğu" duyuruldu.



Bu kararların ardından MHP Genel Merkezi ve muhaliflerden farklı açıklamalar, hukukçulardan da farklı yorumlar geldi.



MHP Genel Merkezi, Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemelerinin kararları gereği "Yargıtay nihai karar vermeden olağanüstü kongrenin toplanamayacağı" görüşünde.



Genel Merkez avukatı Yücel Bulut, Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk mahkemelerinin olağanüstü kongreye ilişkin aldığı tedbir kararlarının gereği yapılmak üzere, İçişleri Bakanlığına, Emniyet Genel Müdürlüğüne, Jandarma Genel Komutanlığına, Ankara Valiliğine, Akyurt Kaymakamlığına, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına, İlgili Seçim Kurullarına ve Yüksek Seçim Kuruluna bugün ve yarın ulaştırılacağını bildirdi.



Muhalif kanat ise iki mahkemenin aldığı tedbir kararının yok hükmünde olduğunu ve olağanüstü kongrenin açıklandığı gibi 15 Mayıs'ta toplanacağını savunuyor.


#MHP
#Yargıtay
#olağanüstü kongre
8 yıl önce