|

MHP'li muhaliflerde FETÖ depremi

MHP'nin 'Kurultay Çağrı Heyeti' başkanlığını yapan Aksaray eski il Başkanı avukat Ayhan Erel, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Yeni Şafak
15:17 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:52 - 28/07/2016 Perşembe
DHA

Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi, geçen nisan ayında MHP'nin kurultayının yapılabilmesi için 'Kurultay Çağrı Heyeti' oluşturdu. O dönem çağrı heyetinin başkanlığına atanan MHP Aksaray eski İl Başkanı Avukat Ayhan Erel ile yine daha önce il başkanlığı yapan avukat Davut Menki ve avukat Cihat Satılmış, FEÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.



Ayhan Erel, geçen şubat ayında MHP MYK tarafından Aksaray il teşkilatı kapatılarak görevden alınmıştı.



  • MHP'deki tartışmalı kurultay süreci, muhalif il başkanlarının partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verilmesi için 15 Ocak'ta parti genel merkezine başvurmasıyla başladı. Grup, 1,232 delegeden 531 delegenin destek verdiği girişimin talebini genel merkezin yerine getirmemesi üzerine şubat ayında mahkemeye başvurdu.
  • Mahkeme de, 'büyük kongre üyelerinin beşte birinin başvurusu üzerine olağanüstü büyük kurultay toplantıya çağrılabileceği hükmünün yer aldığı ifade edilerek, bu hükmün bu hususta partiye takdir yetkisi vermediği'' sonucuna vardı ve olağanüstü kurultayın toplanması için "Çağrı Heyeti" oluşturdu.
  • 19 Haziran'da gerçekleştirilen kurultayda MHP'li muhaliflerin talep ettiği tüzük değişikliklerine ilişkin Ankara 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı yürütmeyi durdurma kararı
    kongre sürecini yeniden kiltlemişti.



#MHP
#Kurultay Çağrı Heyeti
#Ayhan Erel
#FETÖ
8 yıl önce