|

Mihenk taşımız eğitim olacak

Emine Erdoğan 15 Temmuz sonrası milletin iradesinin yön verdiği bir hayat yaşadığımızı belirterek "Millet olarak çok büyük bir sınavdan geçtik. Bundan sonraki mücadelemizin mihenk taşı, yine eğitim olacaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 01:30 - 9/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca düzenlenen “Yalnız Değilsiniz-Türkiye'nin En Büyük Ailesi” projesi kapsamında, Halkbank tarafından alınan dizüstü bilgisayar ve tabletler, 15 Temmuz ve iç güvenlik şehitlerinin yakınlarına verildi.



YALNIZ DEĞİLSİNİZ


Burada konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sözlerine “Hepinizi en kalbi duygularla selamlıyor, Türkiye'nin bu en büyük ailesi içinde bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” diyerek başladı. Bakanlığın çatısı altında, şehitlerin geride bıraktığı ailelere “Yalnız değilsiniz” demeye geldiklerini kaydeden Erdoğan, salonda bulunan şehit ailelerine “Sizlerle hemhal olmaya, evlatlarımızı bağrımıza basmaya geldik. Sizler, şehitlerimizin bizlere emanetlerisiniz. Her türlü derdiniz, derdimizdir” dedi.



SIKINTILARI AŞACAĞIZ


"Bizlerin çabası, azmi ve iradesiyle şekillenen bir hayat yaşıyoruz" diyen Erdoğan hainliklerle dolu 15 Temmuz gecesine yenilmeyen milletin, yeni bir sabaha ve gündüze kavuştuğunu söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti: “Millet olarak çok büyük bir sınav verdik. Bu ülkeyi, bu milleti hep birlikte layık olduğu noktaya taşıyacağız. Bundan sonraki mücadelemizin mihenk taşı, yine eğitim olacaktır, insan sermayemizi güçlendirmek olacaktır."



Devlet daima şehit ailelerinin yanında


Devletin, şehitlerin boşluğunu dolduramasa da ailelerinin hep yanında olmaya çalıştığına, en azından maddi anlamda hayatlarını kolaylaştıracak bazı imkanlar sunmaya gayret ettiğine dikkati çeken Emine Erdoğan, şöyle konuştu: "Aylık bir gelir bağlanması, tazminat ve emeklilik ikramiyesi ödenmesi yanında istihdam hakkı verilmektedir. Aynı zamanda eğitim alanında da ilköğretim, lise ve yükseköğretim için oranları farklı olmak üzere ödenekler çıkarıyor. Özel eğitim kurumlarında ücretsiz okuma imkanı veriyor."


#Emine Erdoğan
#15 Temmuz
#İç güvenlik şehitleri
7 yıl önce