|

Milletimizin Atatürk'le sorunu yok

Kurtuluş Savaşı’nı milletin kıyamı olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu mücadeleye liderlik eden ismin milletin gönlünde en kıymetli yere sahip olması kadar tabii bir şey yok. Milletimizin Mustafa’ya saygısında en küçük tereddüt yok. Milletimizin Kemal’le de Atatürk ile de hiçbir sıkıntısı olmadığını iyi biliyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:27 - 11/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
“Atatürk’ü Anma Töreni”ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi.
“Atatürk’ü Anma Töreni”ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yılı nedeniyle düzenlenen “Atatürk’ü Anma Töreni”ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi: Türkiye’de eskiden beri hep bir Atatürk ve Atatürkçülük tartışması yaşanıyor. Özellikle tek parti CHP döneminde, tarihimizin bu önemli kurucu liderinin ismi öylesine istismar edilmiştir ki milletimizin gönlündeki Atatürk ile sonradan kavramsallaştırılan Atatürkçülük arasında çok büyük bir fark ortaya çıkmıştır. Milletin, Gazi’ye hürmeti sonsuz. Milletimizin, Mustafa’ya saygısında en küçük bir tereddüt yoktur.

MİLLETİMİZİN SORUNU YOK

Milletimizin Kemal’le de en küçük bir sorunu bulunmuyordur. Milletimizin soyadı olarak kendisine verdiği ‘Atatürk’ konusunda da hiçbir sıkıntısı olmadığını gayet iyi biliyoruz. Peki buna rağmen ne için böyle bir tartışma hep süregelmiştir? Bunun cevabı darbecilerin, cuntacıların, vesayet odaklarının, ülkenin tarihine, milletin değerlerine düşmanlık eden kesimlerin kendilerini ‘Atatürkçülük’ kılıfı altında gizlemeye çalışmış olmasıdır.

GAZİ’YE EN BÜYÜK BÜHTAN

Bugün hala Atatürk’ün mirasçısı olduğu iddasındaki CHP, Atatürk’le zaten çok daha önceden zayıflamaya başlamış ilişkisinin 10 Kasım 1938’de tamamen kesti. Atatürk ebediyete irtihal ettikten sonra o ana kadar Türk Lirası üzerinde Atatürk’ün resmi vardı. Ama Atatürk’ün irtihalinden sonra o resim, paranın üzerinden kaldırılmış ve onun yerine İnönü’nün resmi konulmuştur. Bunu yapan o zamanki CHP zihniyetinin ta kendisidir. Böyle bir partiyle, Atatürk arasında ilişki kurmak Gazi’ye yönelik en büyük bühtandır.

  • RUHU FAŞİSTLERİN TEKELİNE BIRAKMAYIZ
  • Birileri çıkmış biz Atatürk’e Atatürk dedik diye bir sürü senaryo yazıyor. Cumhuriyetin kurucusunun adı “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” ise bunu ifade etmekten daha doğal bir şey olamaz. Ülkemizin ve milletimizin bu önemli değerini darbecilerin, vesayetçilerin, ruhu faşist söylemi, marksist marjinal çevrelerin tekeline mi bırakacağız? CHP gibi amorf bir partinin Atatürk’ü milletimizden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz. Atatürk’ü bunların o zihinsel fetişizmine kurban edilmesine de hiç rıza göstermeyeceğiz.
Dünün Türkiyesi değiliz

“Razı olabileceğimizin en asgarisi olarak ilan ettiğimiz bu sınırların dahi gerisinde bir anlaşmayı Lozan’da şartlar gereği kabul etmek zorunda kaldık” diyen Erdoğan, Lozan’ın, kayıplarının yanında kazanımları da olan bir anlaşma olduğunu söyledi. Erdoğan, “Ülkemizin bugün güney sınırlarında yaşadığı güvenlik sorunlarının en önemli sebebi, Misak-ı Milli’den verilen tavizlerdir. O tavizler verilmeseydi şu anda nerede olduğumuzu anlayın, hatırlayın. Dün bizi Misak-ı Milli’nin gerisine düşürenler, bugün Lozan’ı da bir kenara bırakıp Sevr’e doğru giden bir hesap içindeler. Ancak göremedikleri bir şey var. Bugünkü Türkiye, dünün Türkiye’si değildir” dedi. İhanet girişimlerini boşa çıkarta çıkarta yola devam ettiklerini belirten Erdoğan, “Tıpkı bir matruşka gibi açtıkça içinden sürekli yeni figürlerin çıktığı bu karmaşık düzeni Allah’ın yardımı ve siz milletimizin desteğiyle eninde sonunda bozacağız. Cumhuriyetimizin tüm önemli tarihleri gibi 10 Kasım’ları da artık bu anlayışla değerlendirmeli, Atatürk’ü sadece anmakla kalmamalı, anlamaya da çalışmalıyız” diye konuştu.

  • Afrin’de yapılan Misak-ı Milli’dir
  • Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı tüm gelişmelerin bir asır önce yaşananlardan bağımsız olmadığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye ve içinde bulunduğu bölgeyle ilgili kanlı senaryoların yenilenerek tedavüle sokulduğunu anlattı. Son iki asırda çok büyük kayıpların verildiğini aktaran Erdağan, “Biz Kurtuluş Savaşımıza başlarken ilan ettiğimiz Misak-ı Milli’mize dahi sahip çıkamadık. İşte şimdi Suriye’de, Irak’taki gelişmelerde zaman zaman dikkat ederseniz bir şeyi dillendiriyorum. Nedir o, ‘Biz Misak-ı Milli’mize yeniden sahip çıkmak zorundayız’ diyorum. Gereği neyse bunun gereğini gerektiği şekilde yapma zorunluluğumuz vardır. İşte Fırat Kalkanı Harekatı budur. Şu anda İdlip’te, Afrin’de yapılmakta olan budur. Biz burada seyirci kalamayız. Gereği neyse bunu yapmak durumundayız. Orada olanlar bizim akrabalarımız, onların değil. Öyleyse akrabalarımızın hukukuna da sahip çıkma mecburiyetimiz var."
Kurtuluş Savaşı bir kıyamdır

Beştepe’deki “Atatürk’ü Anma Töreni”ndeki konuşmasında Kurtuluş Savaşı’nı milletin topyekün kıyamı olarak nitelendiren Erdoğan, “Böyle bir mücadeleye liderlik eden ismin, milletin gönlünde en kıymetli yere sahip olması kadar tabii bir şey yoktur” dedi.

#Mustafa Kemal Atatürk
#10 Kasım
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Anıtkabir
6 yıl önce