|

Milletten korkmayın

Başbakan Yıldırım, MHP’nin referandum önerisinin milli bir yaklaşım olduğunu söyledi. Yıldırım, “Gelin mevcut durumu Anayasa’ya uygun hale getirelim. Diyoruz ki millet ne derse o olsun. Kimse millettten korkmasın. CHP’ye de bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin, millete birlikte gidelim. Gelin bu şerefe siz de katılın” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2016 Sunday
Güncelleme: 23:34 - 22/10/2016 Saturday
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Afyonkarahisar'da düzenlenen “Millet Yenilmez, Türkiye Bölünmez” temalı 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuştu. MHP'nin referandum desteği için “Yiğit yarasına yiğit katlanır” diyerek, CHP'ye de millete gitme çağrısında bulundu: TBMM gazi Meclis, milletin gözbebeğidir. İstiklalimizin teminatıdır. Aynı şekilde TSK da milletin gözbebeğidir, peygamber ocağıdır. Vatan savunmasının en büyük dayanağıdır. Ancak şu ayrımı asla unutmamalıyız. TSK kurtuluş savaşında olduğu gibi cumhuriyetin kuruluşunda ve sonrasında olduğu gibi TBMM'nin emri altındadır. Eğer Meclis'e el uzatıyorsa, silah doğrultuyorsa o asker Türk askeri değildir, asker kılığı içerisinde teröristlerdir.



YALAN SÖYLÜYORLAR


Ankara Valiliği güvenlik nedeniyle 30 Kasım'a kadar toplantı ve gösteri yürüyüşlerine kısıtlama getirdi. Bunun tek gerekçesi milletin güvenliği. Şimdi CHP'den bazıları 'AK Parti 29 Ekim kutlamalarını, 10 Kasım anmasını engellemek için böyle bir karar aldı' diye milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Bizim cumhuriyet, cumhura sevgimizi siz mi sorgulayacaksınız ya da ölçecek kalibrede misiniz? Cumhuriyet hamasetle büyümüyor. Cumhuriyet çalışmakla, üretmekle, millete hizmetle büyür.



TASLAĞI MECLİS'E GETİRECEĞİZ


İçeride darbe girişimi ve terör gibi tehditler yaşarken, hemen yanı başımızda Irak'ta, Suriye'de bizi çok yakından ilgilendiren gelişmeler olurken sorun üreten bir anayasa var, sorun üreten bir sistemle yolumuza artık devam edemeyiz. AK Parti inşallah grubumuz olarak hazırladığımız anayasa değişiklik taslağını en kısa zamanda Meclis'e getireceğiz.







YİĞİT YARASINA YİĞİT KATLANIR


MHP'nin, devletin ve ülkenin karşı karşıya olduğu sorunu görüp meseleye milletin son noktayı koyması yönündeki yaklaşımı doğrusu takdire şayandır. MHP, başkanlık sistemine karşı olabilir, parlamenter sistemin devamını da istiyor olabilir ancak kararı millete bırakmak gibi son derece önemli, son derece milli bir yaklaşım sergilemiştir. Yiğit yarasına yiğit katlanır. Mevcut duruma göre yeni anayasayı yapalım, sistemdeki tıkanıklığı da ortadan kaldıralım.



BU ŞEREFE ORTAK OLUN


Biz bunu görüyor ve buna göre gerekli adımları da atıyoruz. Diyoruz ki millet ne derse o olsun. Milletin verdiği kararın karşısında boynumuz kıldan incedir. Kimse milletten korkmasın, milletin kararından korkmasın, milletin önünden kaçmasın. CHP'ye de buradan çağrıda bulunuyorum. Gelin, millete birlikte gidelim. Biz, Genel Kurul'da 367'nin üzerinde bir kabul olsa bile millete gitmeye söz verdik. Gelin bu şerefe, bu önemli karara siz de katılın, siz de bu kararın içerisinde olun.



TARTIŞMALARI BİTİRELİM


Milletin karşısına çıkalım, tezlerimizi savunalım, milletin verdiği karara da saygı duyalım. Başkanlık meselesi, sistem, yeni anayasa meselesi ne Recep Tayyip Erdoğan'ın ne de AK Parti'nin meselesidir. Bu iş milletin işidir, ülkenin işidir, devletimizin, milletimizin beka meselesidir. Sistem tartışmalarını artık geride bırakalım, önümüze bakıp geleceğe odaklanalım, yapacağımız hizmetleri zaman kaybetmeden gerçekleştirelim.



AK Parti'de FETÖ'cü barınamaz


FETÖ mensuplarının partilerinin içerisinde yer alamayacağının, barınamayacağının altını çizen Yıldırım, “Bu teşkilatta teröristlere hiçbir zaman yer olmadı ve asla olmayacak. Eğer sızmalar varsa onları da temizlemek konusunda zerre kadar tereddüdümüz olmaz. FETÖ'cü teröristler varsa asla gözlerinin yaşına bakmayacağız. Bu bilinmelidir. Bu konuda ne milletimizin ne de sizin asla tereddütü olmasın” dedi. Muhalefetin bu konudaki tutumunu eleştiren Yıldırım, “Muhalefet temsilcileri çıkıp AK Parti'nin içişlerine yönelik ileri geri laflar ediyorlar, değerlendirmeler yapıyorlar. Siz AK Parti'yi bırakın da kendi partilerinize bakın. FETÖ ile kol kola girenlerin, FETÖ'nün avukatlığını yapanların, FETÖ'nün sözcülüğünü yapanların, mağdur edebiyatı yapanların bize söz söylemeye hakları da yok hadleri de yok” diye konuştu.



İstişarede ilk kez yok






Bir ismi özellikle anmak istediğini ifade eden Yıldırım, “Erol Olçok... Zira, ilk kez AK Parti istişare değerlendirme toplantımızı şehit Erol Olçok olmadan gerçekleştiriyoruz. Bundan önceki 24 toplantımızın tamamında, hem hazırlığında hem toplantı sırasında sevgili Erol bizimleydi. Onun ve gencecik oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un isimlerini hiç ama hiç unutmayacağız. Rabbim onları da cennetiyle müşerref eylesin” dedi.



Çocuğu ile geldi






AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki kampına bazı partililer çocuklarıyla birlikte geldi.



Millet yenilmez Türkiye bölünmez


* AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, şehitler ve gaziler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.


* Başbakan Yıldırım, salona AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile girdi.


* Yıldırım konuşmasına başlarken, “Toplantımızın başında açılış yapalım ve bütün şehitlerimiz için Fatiha okuyalım” dedikten sonra salonda bulunan herkesten Fatiha okumasını istedi. Fatiha'nın ardından 'Ruhları şad olsun' dedi.


* Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlatan “Millet yenilmez, Türkiye bölünmez” adlı kısa film gösterildi.


* Filmin son kısmında, FETÖ'nün darbe girişimine karşı koyduğu sırada şehit düşenlerin tamamının fotoğrafları ekrana yansıdı.


* Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, merdivenden düştü. Kolunda kırık ve vücudundaki nedeniyle hastanede bir gece gözlem altında tutuldu.


* Geçen yılki kampa gelirken yolda trafik kazası geçiren AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Fatma Benli, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, bu yıl yine birlikte geldi. Twitter hesaplarından, paylaştıkları fotoğraflara, “Bu sefer kazasız belasız geldik” yazdılar.


* Dünkü oturumlarda 15 Temmuz darbe girişimi, terörle mücadele, ekonomi, dış politika, enerji ve ulaştırma konularında sunum yapıldı.


* 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ana gündemini oluşturan Anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili sunumlar ise bugün yapılacak.



FETÖ davalarını hızlandırın


AK Parti kampının dünkü oturumunda, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu birer sunum yaptı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sunumunda, FETÖ ile mücadele kapsamında yürütülen soruşturmalara ilişkin bilgi paylaştı. Bu esnada Başbakan Yıldırım, “Darbeyi yapanlar, yakalananlar, tankı uçağı kullananlar var. Bunlarla ilgili yargılamaların bir an önce bitmesi lazım” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Güneydoğu ve Doğu'da parti yöneticilere yapılan saldırıları anlatırken bölgede her parti yetkilisine silah ruhsatı, korucuya ise uzun menzilli silahlar verilebileceğini söyledi. Soylu, dağa çıkışlarda yüzde 50 azalma olduğuna dikkat çekerek PKK'nın üzerine gidildikçe dağa çıkışların azaldığının görüldüğünü söyledi.






#Ak parti
#Binali Yıldırım
#Afyonkarahisar
7 years ago