|

Milletvekillerinin bürokrat isyanı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın zaman zaman dile getirdiği bürokratik oligarşi AK Parti’nin hafta sonu yaptığı istişare kampında gündeme geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/10/2017 Salı
Güncelleme: 03:08 - 10/10/2017 Salı
Yeni Şafak
​Milletvekillerinin bürokrat isyanı
​Milletvekillerinin bürokrat isyanı

Afyonkarahisar’da yapılan 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda, vekiller bürokrasiden duydukları rahatsızlıkları dile getirdi. Basına kapalı soru cevap bölümünde bir milletvekili, bürokratların telefonlara çıkmamasını Başbakan Binali Yıldırım’a şikayet etti. Seçmenden gelen talep ve seçim bölgeleriyle ilgili aradıkları bürokratlara ulaşamadığını söyleyen vekil, “Biz her türlü oligarşiyi yendik ama bürokratik oligarşiyi yenemedik” dedi. Başbakan Yıldırım da, “Her bürokrat milletvekilinin telefonuna çıkmak zorundadır. Özel iş harici iletilen mesajlara dönmeyen bürokrat olursa bana bildirin, ben gereğini yaparım” karşılığını verdi. Toplantıda fındık fiyatlarının gündeme gelmesinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, “Biz zaten elimizden geleni yapıyoruz. Sahip çıkıyoruz. Devletin bir bütçesi var. Dış güçler bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor” dediği öğrenildi.

GERİ VİTESTE ZORLANIYORUM

Başbakan, basına kapalı konuşmasını prompter üzerinden yaptı. Bir ara yazılar ekrandan hızlı kayınca Başbakan Yıldırım’ın, espriyle karışık, “Yavaş arkadaş, okumakta zorlanıyorum. Geri vitese takmakta zorlanıyorum” ifadeleri salondakileri güldürdü.

#AK Parti
#Politika
6 yıl önce