|

Milli Görüş’ün acı kaybı

Milli Görüş hareketinin öncü isimlerinden, rahmetli Necmettin Erbakan’ın yol arkadaşı Fehim Adak hayatını kaybetti. Refah-Yol hükümetinde önemli görevlerde bulunan Adak, Güneydoğu’da vatandaşa iş kapısı açan birçok sanayi tesisinin kuruluşunda öncü rol oynamıştı.

Yeni Şafak
04:00 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 20:16 - 7/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Milli Görüş'ün sır küpü, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın en yakınındaki isimlerden Fehim Adak, 85 yaşında Hakk'ın rahmetine kavuştu. 3 yıldır kanser tedavisi gören eski bakanlardan Fehim Adak, Ankara'da yattığı özel hastanede sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Refah-Yol hükümetinde görev alan, Doğu ve Güneydoğu illerindeki birçok sanayi tesisinin hayata geçmesinde önemli payı bulunan Adak, son olarak Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi sıfıtaylı politik arenadaydı.



ABDÜLHAKİM ARVASİ'NİN MEKANINA DEFNEDİLDİ

1931 doğumlu Fehim Adak'ın vefatını duyan sevenleri, dün sabah saatlerinden itibaren hastaneye akın etti. Kırşehir'deki programını iptal ederek Ankara'ya dönen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın dışında SP YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, YİK Üyeleri Recai Kutan, Ahmet Tekdal, Şevket Kazan, Temel Karamollaoğlu ve Yasin Hatipoğlu da hastaneye gelenler arasındaydı. Adak'ın ailesine başsağlığı dileyen dava arkadaşları, taziye için gelen sevenlerini karşıladı. Adak'ın cenaze namazı ise ikindi namazını müteakiben Hacı Bayram Veli Camii'nde kılındı. Sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına taşınan Adak'ın naaşı, tasavvuf alimlerinden seyyid Abdülhakim Arvasi'nin kabrinin bulunduğu Keçiören'deki Bağlum semtinde toprağa verildi. Cenazeye yakınları başta olmak üzere TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu ile siyaset dünyasının önemli isimleri katıldı.



'Havuz'un mimarıydı

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Fehim Adak, 1931 Mardin doğumlu. Adak, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdi. 15,16, 20 ve 21'inci dönem Mardin Milletvekilliği yapan Adak, MSP-CHP ve Milli Cephe Hükümetlerinde (1974-1978) Ticaret, Bayındırlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Devlet Bakanlığı görevlerinde bulundu. Evli ve 6 çocuk babası olan Adak, Refah-Yol Hükümeti zamanında uygulanan 'Havuz Sistemi'ni Erbakan ile geliştirerek uygulamaya koydu. Faize karşı uygulamaları ile tanınan Adak, Refah-Yol Hükümeti'nde öne çıkan isimlerdendi.



Hoca'yı böyle anlatmıştı

Fehim Adak, 2011 yılında hayatını kaybeden yol arkadaşı Necmettin Erbakan hakkında şunları söylemişti: “42 sene siyasi hareketin içinde beraber olduk. Ondan evel de kendisinin manevi muhitlerinden istifade ettik. Allah ona rahmet eylesin. Biz ondan birçok maddi manevi dersler aldık. Kendimizi de onun gösterdiği istikamette yetiştirmeye çalıştık. Sloganın başı 'önce ahlak sonra maneviyat' idi. Bu yönde yürümeye gayret ediyordu. Kıbrıs Harekatı zamanında bizi bir sefer gece saat 2'de toplantıya çağırdılar. Toplantıya gittiğimiz zaman hocamızın odasına girerdik önce. Ben de erken gitmişim, içeri girdim, baktım Kuran-ı Kerim okuyor.


Allah onu cennetine koysun...”


#Milli Görüş
#Necmettin Erbakan
#Fehim Adak
8 yıl önce