|

Milli mutabakat şarttır

MHP lideri Bahçeli, “Bir yanda Türk milleti, diğer yanda terör örgütleri ve arkalarında efendileri vardır, taraflar çok nettir. FETÖ işgal girişimiyle ilgili milli bir mutabakatın varlığı şarttır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2017 Pazar
Güncelleme: 04:39 - 16/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
MHP Lideri Devlet Bahçeli
MHP Lideri Devlet Bahçeli

MHP Lideri Devlet Bahçeli konuşmasında Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Bahçeli, “15 Temmuza mevzi bakmak yerine stratejik yaklaşmak, tehlikeleri kaynağında okuyup oyunu odağında bozmak millî namusun bizlere yüklediği tarihî bir görevdir. Bu görevden kaçamayız, bu göreve yüz çeviremeyiz çünkü gidecek başka yerimiz yoktur, sığınacak başka yurdumuz yoktur.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Altında toplanacağımız başka ay yıldızlı bayrağımız da yoktur. Ne yapacaksak burada, Türk milletinin son yurdunda birlikte yapacağız, birlikte başaracağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin omurgası millî kimliktir, egemenlik ve irade ebediyen Türk milletine aittir. Bunu kabullenmek… Zorluk çıkaranlara “Ne mutlu Türk’üm.” sözüyle cevap verecek, göğüs gereceğiz. Adaletse istenen, yollarda değil, millî vicdanın ta kendisinde bulacağız. Mağduriyet varsa giderelim ama devlete ve millete kıyanları asla affetmeyelim. Ahlaksızca, arsızca üzerlerine İngilizce “kahraman” yazan tişört giyen Pensilvanya uşaklarını güldürmeyelim, dağınık ve atıl hâle düşmeyelim” dedi.

ERDOĞAN’DAN ALKIŞ

Bahçeli’nin bu sözleri, Erdoğan, AK Parti ve MHP sıralarından yoğun alkış aldı. Bahçeli, kürsüye geldiğinde Erdoğan’ı baş hareketiyle selamlarken, Erdoğan da sağ elini göğsüne götürerek tebessüm etti. Erdoğan, Bahçeli’nin konuşmasını alkışlarken, Bahçeli kürsüden ayrılmadan önce Yıldırım’ı başıyla selamladı.

#Devlet Bahçeli
#FETÖ
#Meclis
7 yıl önce