|

Milli silaha milli dürbün

ASELSAN ve Savunma Teknolojileri Mühendislik, TSK’nın seçkin birlikleri komandolara, her hava şartında operasyon düzenleme kabiliyeti sağlamak üzere başlatılan modernizasyon projesi için işbirliğine gitti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:44 - 26/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Milli silaha milli dürbün
Milli silaha milli dürbün

ASELSAN ve Savunma Teknolojileri Mühendislik, TSK’nın seçkin birlikleri komandolara, her hava şartında operasyon düzenleme kabiliyeti sağlamak üzere başlatılan modernizasyon projesi için işbirliğine gitti. İki firma arasında, toplam bedeli 40 milyon 388 bin 921 ABD Doları (128 milyon 123 bin 688 TL) olan bir sözleşme imzalandı. Sözleşme, komando modernizasyonu elektro optik sistemleri tedarikini kapsıyor. Sözkonusu sözleşme kapsamında teslimatların 2018 yılında gerçekleştirileceği açıklandı.


HEDEF YILDA 100 BİN

Çoğunluğu milli tüfek MPT-76’lara takılacak dürbün, nişangah ve termal kamera sistemleri, ASELSAN’ın Sivas’ta kurduğu tesiste üretilecek.

Mehmetçiğin kullandığı silahların dürbünlerini tamamıyla millileştirecek sözleşme, hem mercek üretimi konusunda Türkiye’nin dışa bağımlılığını karşılamayı amaçlayan hem de yüksek teknolojinin Anadolu’ya yayılmasında öncülük etmek amacıyla kurulan ASELSAN Hassas Optik Tesisi (AHO) için önemli bir iş hacmi anlamına geliyor. Sivas Organize Sanayi bünyesinde 5 bin metrekare kapalı alanda faaliyete başlayan tesiste yüksek teknoloji ürünü optik araçlardan yılda 100 bin adet üretilecek. Tesisin bu yüksek kapasiteyle Avrupa’da lider konuma geçeceği konuşuluyor.

#ASELSAN
#TSK
7 yıl önce