|

Mimarlar Odası Yıldız Sarayı’ndan atıldı

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası için zorla boşaltma kararı alındı. Beşiktaş Kaymakamlığı'nın yolladığı tebligata rağmen binayı boşaltmayan yöneticiler gözaltına alındı. Mimarlar Odası​'nı savunan Cumhuriyet, Sözcü gibi gazeteler ise boşaltma kararını Gezi olaylarıyla bağdaştırmaya çalıştı.

Yeni Şafak
12:30 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 09:43 - 31/05/2016 Salı
Diğer
Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası için zorla boşaltma kararı alındı.
Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası için zorla boşaltma kararı alındı.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'nda bulunan binası için zorla boşaltma kararı alındı. Dün tebliğ edilen kararda, Mimarlar Odası'ndan binayı boşaltması istendi. Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nı tahliye etmeyen Başkan Eyüp Muhcu ve yönetici Mücella Yapıcı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında avukat Can Atalay'ın da bulunduğu belirtiliyor.



Kararın kendilerine tebliğ edilmesine rağmen binayı boşaltmayan Mimarlar Odası, bunun bir intikam operasyonu olduğunu iddia etti. Mimarlar Odası

'nı savunan Cumhuriyet, Sözcü gibi gazeteler ise boşaltma kararını Gezi olaylarıyla bağdaştırmaya çalıştı.



  • Ne olmuştu?
  • Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası, 1995 yılında Mimarlar Odası'na 2051 yılına kadar tahsis edilmişti. 2015 yılında Saray kompleksinde bulunan 42 yapıyla birlikte bu bina da Cumhurbaşkanlığı'na bağlandı. Cumhurbaşkanlığı 2015'te Mimarlar Odası'nın bu binayı terk etmesini istedi, Mimarlar Odası binayı terk etmek istemedi, bugün polis zoruyla çıkarıldı.

#Mimarlar Odası
#Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası
8 yıl önce