|

Minik SMA hastasına umut adımı

Eskişehir'de 2,5 aylıkken SMA hastalığı teşhisi konan Çağan Meriç Demir için AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan SMA Hastaları İle Mücadele Derneği ile birlikte Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Eyüp Gümüş adım attı.

Yeni Şafak
12:55 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:09 - 12/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Çağan Meriç Demir ilaç ve fizik tedavisi için adım atıldı.
Çağan Meriç Demir ilaç ve fizik tedavisi için adım atıldı.

Eskişehir'de ilkokulda sınıf öğretmeni Mehmet Demir ile eşi Ece Soyer Demir'in çocukları Çağan Meriç Demir'e 2,5 aylıkken SMA hastalığı teşhisi kondu. Meriç çocuk, yaşamını makineye bağlı sürdürüyor. Çocuk için gerekli ilacın yurt dışında üretiliyor. SMA hastası çocuğun ilacının karşılanması için AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan SMA Hastaları İle Mücadele Derneği(SMA-DER) ile birlikte Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Eyüp Gümüş’ün makamında bir araya geldiler.

İSTEKLER KARŞILANDI

Karacan “Çağan Meriç bebeği ziyaretimde, bakışlarındaki o masumiyet ve mutluluğu gördüm. Nadir görülen bu hastalıktan sizlerin bilgilendirmesi ile haberdar oldum ve emin olunuz ki hastalarımızın iyileşmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. Karacan, dernek başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve Eskişehir’de ziyaret ettiği Çağan Meriç Demir’in annesi Ece Sayar Demir ve babası Mehmet Demir’i Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ile Sağlık Bakanlığında görüştürerek ilaç temini ve uygulaması, tedavilerinin ESOGÜ Tıp Fakültesinde devamı ve evde uygulanacak fizik tedavi konularındaki isteklerinin karşılanmasını sağladı.

EVLİLİK ÖNCESİ ZORUNLU TARAMA TESTİ YAPILSIN

Dernek Başkanı Ali Soyer de, "SMA taşıyıcılık testinin; evlilik öncesi zorunlu tarama testleri arasına alınması, hastaların seyahat engeli göz önünde bulundurularak sağlık uygulama tebliğinde belirtilen şartları taşıyan uygulama merkezlerinin sayısının artırılması ve cihazlara bağlı hastalar için elektrik faturası giderlerinde indirim yapılması konularında Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’ın konu ile bizzat kendinin ilgileneceğini belirtmesi bizleri ziyadesiyle memnun etti ” şeklinde konuştu.

#SMA
#AK Parti
#Harun Karacan
7 yıl önce