|

Mısırlı öğrenci 'Rabia Meydanı'nı Kırklareli'ne getirdi

Kırklareli'ndeki yabancı öğrenciler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti. Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye okumak için gelen öğrenciler arasındaki Mısırlı öğrenci Rabia Meydanı'nı hatırlattı.

Yeni Şafak
00:56 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 22:14 - 21/07/2016 Perşembe
AA
Mısır halkı tarihe geçen sivil direniş için Rabia Meydanı'nı doldurmuş, darbe karşıtları Giza'da Nahda Meydanı'nı doldururken Kahire'de Rabia Meydanı sivil direnişin sembolü haline gelmişti.
Mısır halkı tarihe geçen sivil direniş için Rabia Meydanı'nı doldurmuş, darbe karşıtları Giza'da Nahda Meydanı'nı doldururken Kahire'de Rabia Meydanı sivil direnişin sembolü haline gelmişti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü Damla Projesi kapsamında Kırklareli'ne gelen 9 ülkeden 30 öğrenci, Vilayet Meydanı'daki ''demokrasi nöbeti''ne katıldı.



Somalili öğrenci Mulki Muhammed Mahammud, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini söyledi.



Darbe girişimine karşı protestoya katıldıklarını ifade eden Mahammud, Türkiye'nin her zaman yanında olduklarını vurguladı.



Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü ve büyük bir ülke olduğunu belirten Mahammud, ''Buradaki programa katılmak çok mutlu etti bizi. Türkiye zor durumlardan geçiyor. Türkiye için canımız feda. Her şeye hazırız. Türkiye büyük ve güçlü bir devlet. Hiçbir güç Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkamayacaktır.'' diye konuştu.





Gruptaki diğer öğrencilerden Etiyopya'dan Türkiye'ye gelen Habika Ahmed de zor bir süreçten geçen Türkiye'nin yanında bulunmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.



Bütün insanların kardeş olduğunu aktaran Ahmed, tüm dünyanın birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini bildirdi.



Türkiye'nin iyi günde ve kötü günde her zaman yanında olduklarını anlatan Ahmed, şöyle devam etti: ''Damla Projesi kapsamında buraya geldik. Türkiye'nin her zaman yanındayız. Biz beraberiz kardeşiz. İnşallah bundan sonraki olaylarda da beraberiz. Her zaman Türkiye'nin yanındayız.''




#Rabia
#Mısır
8 yıl önce