|

MİT'in 'Bylock' listesi havalimanı ve sınır kapılarında

FETÖ'nün kripto haberleşme programı Bylock'u kullandığı tespit edilen binlerce şüphelinin listesi, MİT tarafından tüm sınır kapıları ve havalimanlarının sistemine yüklendi. Yurt dışına çıkış yapmak isteyen Bylock'çular, pasaport kontrolünde yakalanıyor. Sistemde pasaportları 'zayi' olarak görünen bu kişiler anında gözaltına alınıyor.

Yeni Şafak
10:30 - 11/06/2017 Pazar
Güncelleme: 10:36 - 11/06/2017 Pazar
Diğer
Bylock listesinde bulunanlar havalimanı ve sınır kapılarında gözaltına alınıyor.
Bylock listesinde bulunanlar havalimanı ve sınır kapılarında gözaltına alınıyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), FETÖ’nün gizli mesajlaşma programı Bylock kullanan üyelerinin listesini sınır kapılarına gönderdi. Yurtdışına kaçmak isteyen FETÖ’cüler, pasaport işlemlerini yaptırdıkları sırada yakayı ele veriyor.

Zayi olarak görünüyor

Akşam gazetesinin haberine göre; isim, soyad, doğum yeri ve tarihi gibi bilgiler ekrana girildiği anda, sistem söz konusu kişinin arananlar arasında olup olmadığını hemen tespit ediyor. Sistemde pasaportları ‘zayi’ olarak gözüken bu kişiler, hemen gözaltına alınıp emniyetin ilgili birimlerine sevk edilirken pasaportlarına el konuluyor.

Polisi atlatmaya çalışıyor

Emniyet kaynakları, alınan önlemler sayesinde Bylock kullanan kripto FETÖ’cülerin yurtdışına kaçmak istemeleri durumunda bunun artık mümkün olmadığını belirtiyor. Ülkemizin en büyük sınır kapısı durumundaki İstanbul Atatürk Havalimanı’nda daha önce binlerce yeşil (hususi) ve gri(hizmet) pasaporta sahip FETÖ/PDY mensubu yurtdışına çıkmak isterken yakalanmıştı. FETÖ/PDY mensupları ve Bylock’çular polisi atlatabilmek için çeşitli yollar deniyor. Pasaport engeline takılmak istemeyen Bylock’çular, pasaporta gerek olmadan kimlikle çıkış yapılabilen KKTC ve Gürcistan’a gitmenin yollarını arıyor. Ancak emniyetin bilgisayar sisteminde isimleri bulunduğu için yakayı ele veriyorlar.

#ByLock
#FETÖ
#MİT
7 yıl önce