|

Mızıkçılık yaparlarsa seçime gidilir

Başbakan Baş Danışmanı Hüseyin Çelik, koalisyonda MHP ile makul bir çizgide olduklarını belirterek, hükümeti isterse MHP ile, CHP kurmak isterse, CHP ile kuracaklarını ancak mızıkçılık yaptıkları takdirde seçime gidileceğini söyledi.

Yeni Şafak
00:53 - 4/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:09 - 3/07/2015 Cuma
IHA

Başbakan Baş Danışmanı Hüseyin Çelik, kendileri ile MHP makul bir çizgide bu hükümet kurmak isterse MHP ile, CHP kurmak isterse, CHP ile kuracaklarını ancak mızıkçılık yaptıkları takdirde bu düğümü seçime giderek vatandaşın çözeceğini söyledi.



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı Hüseyin Çelik partisinin kadınlar kolu tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Çelik'e, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay, Metin Bulut ve Serpil Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve il teşkilatı eşlik etti.


Baş Danışman Hüseyin Çelik iftar sonrası partililere hitap etti. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını ve başarının ter koktuğunu ifade eden Çelik, “Vatandaş bizim kara kaşımıza aşık olduğu için tercihini kullanmıyor. Vatandaş bakıyor, bu ekip farklı bir ekip bu kadro farklı bir kadro diyor. Son seçim de AK Partiye halkımızı son seçimde Türkiye genelinde yüzde 41 oy verdi. Şimdi biz yüzde 41 oy aldık AK Parti mağlup oldu dediler. CHP o kadar ayı, güneşi vaat etmesine rağmen, yalanın, iftiranın sınırını tanımadan çok çirkin bir kampanya yürütmesine rağmen geçen seçimdekinin altında yüzde 25 oy aldı. Şimdi CHP, MHP, HDP seçimin galibi kaydediyor kendisini. Yüzde 13, 16 ve 25'le kazanmışlar, nasıl olduysa yüzde 41 kaybetmiş" dedi.


“HDP'LİLER ÇOK RAHATLIKLA YALAN SÖYLER"

AK Parti'nin 2002'de iktidara gelmesinden 18 gün sonra olağan üstü halin kaldırıldığını hatırlatan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:


“Şimdi AK Parti'nin karşısına geçip de sıkılmadan başka şeyler söyleyen HDP'lilere sesleniyorum. Bu HDP'liler çok rahatlıkla yalan söylerler. Bunlarda yalan, iftira, dedikodu son derece sıradan şeylerdir. AK Parti dedi ki 'biz Türkçü'de, Kürtçü'de değiliz.' Türkiye'de iki parti bir birini besliyor. HDP ile MHP karşılıklı olarak bir birini besleyen iki partidir. Birisi Kürtçülük, diğeri Türkçülük zemininde siyaset yapıyor. CHP mezhepçi bir zeminde siyaset yapıyor. Ne yazık ki bu böyle. Bu seçimin sonucuna bakın. Türkiye'nin 81 vilayeti var. Şimdi kim seçimin galibi, kim seçimin mağlubu hesabı yapanlar bu haritaya bakıp utanması lazım. Türkiye'nin 56 vilayetinde hiç tartışmasız AK parti 1. Partidir. CHP, MHP Türkiye'nin yarısında yok. HDP Türkiye'nin belirli bir bölgesinde görülen partidir, bunu hepimiz biliyoruz."


“AK PARTİ OLMASA TÜRKİYE SURİYE VE IRAK GİBİ OLABİLİR"

AK Parti'nin toparlayıcılığı olmasaydı Türkiye'nin Irak ve Suriye gibi bir ülke olabileceğine vurgu yapan Çelik, “Niye derseniz. Birisi Türkçülük yapacak, bir taraftan ırkçılık yapacak. Birisi Kürtçülük ve Kürt ırkçılığı yapacak. Birisi mezhepçilik yapacak. Halkını bölen halkını kategorize eden bir anlayışla karşı karşıyayız. Yıllardan beri AK Parti diyor ki 'Türkçülükte, Kürtçülükte bizim ayağımızın altındadır.' Doğudan batıya 78 milyon etnik kökeni, dini, mezhebi ve ana dili ne olursa olsun biz hepsini kardeşimiz olarak kabul ettik" diye konuştu.


Bebekte HDP'ye yüzde 55 oy çıkmasını Temel'i fıkrası ile anlatan Çelik, “Temel ile Dursun bir birinin can düşmanı. İkisi de suç işlemiş hapse girmişler idama mahkum edilmişler. Hani idam mahkumlarına son arzuları sorulur ya, Önce Temel'e son arzusunu sormuşlar. Temel'de 'Anamı görmek istiyorum', Dursun'a son arzun ne demişler. Dursun'da Temel'in gözünün içine kin dolu bakmış, bakmış 'Temel anasını görmesin.' Bunların bütün derdi politikası Temel anasını görmesin. AK Parti gelmesinde ne olursa olsun" diye ifade etti.


“ÖNÜMÜZDE DAHA ÇOK MAÇ VAR"

Çelik, kendisinin komplocu olmadığını dile getirerek, “Biz hocamız bize derdi ki. Hakim güçlerin Türkiye'ye uyguladığı politika Uzadıkça budanan, kurudukça sulanan bir politikadır. Çok ölmemeniz lazım, çokta olmamanız lazım. Ne zaman Türkiye kendine gelse ya içimizden hainleri buluyorlar, tezgahlar yapıyorlar Türkiye'nin ağzının tadını kaçırıyorlar. Ümitsizliğe hiç gerek yok. AK Parti'nin içinde olmadığı bir iktidar da Türkiye'ye yar olmaz. AK Parti günün birinde iktidar olmadı, AK Partinin olduğu bir Türkiye'de Allah'ın izni ile kimse bu ülkeye zeval veremez. Biz şuanda bile 258 milletvekilimizle dağ gibi kaya gibi duruyoruz, vatandaşımızı şerefle temsil ediyoruz. İnsanların hayatında olduğu gibi kurumların hayatında da inişler çıkışlar olabilir. Birimizin hayatı tek düz bir çizgi değildir. Hani spor müsabakalarında mesela Fenerbahçe, Galatasaray maçında her müsabakada galip olacaksınız diye bir şey yok. Galibiyette, mağlubiyette, beraberlikte var. Teknik direktörlere sorduklarında önümüzdeki maçlara bakacağız diyorlar. Önümüzde daha çok maç var" dedi.


“MIZIKÇILIK YAPARLARSA DÜĞÜMÜ VATANDAŞ ÇÖZER"

Halka küsemeyip, sırtını dönemeyeceklerinin altını çizen Çelik, “10 seferdir sandık önüne gidiyor, 10 seçimin galibi de açık ara AK Parti'dir. TBMM'de sandalyelerin yüzde 47'si AK Parti'dir. Onun için Ankara'da ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Başbakanımızla, arkadaşlarımızla, partili yetkililerle bir araya geliyoruz. Biz samimi bir şekilde Türkiye'nin bir hükümete kavuşmasını istiyoruz. Bizimle MHP makul bir çizgide bu hükümet kurmak isterse MHP ile kurarız. CHP kurmak isterse, buna yanaşırsa CHP ile kurarız. Ama mızıkçılık yaparlarsa, ipe un sererlerse, gerçekleştirilemeyecek hayaller ve taleplerle önümüze gelirlerse bu hükümet kurulamaz. Eğer davul tozu, minare gölgesi, Hz. İsa'nın nefesi, Musa'nın asası isterlerse kimse onlara temin edemez. Ne olur o zaman. Düğüm Ankara'da çözülmezse bu düğümü vatandaş çözer. Nasıl çözer? Seçime gideceğiz, vatandaş bu düğümü çözer" şeklinde konuştu.

#AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Başbakan Baş Danışmanı Hüseyin Çelik
#koalisyon
9 yıl önce