|

Mobil Okul Timleri görev başında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, il genelinde eğitimin huzur ve güven içerisinde devamını sağlamak amacıyla İstanbul Güvenli Eğitim Projesi (İSGEP) hazırladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:20 - 18/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Mobil Okul Timleri görev başında
​Mobil Okul Timleri görev başında

Proje kapsamında Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Mobil Okul Timleri (MOT) kuruldu.

ANINDA MÜDAHALE

İl genelindeki tüm okullar da görev alacak olan MOT’lar içerisinde Çocuk Polisi, Asayiş Polisi, TDP Polisi, Trafik Polisi olmak üzere 4 personel görev yapacak. MOT yazılı yelekler ile sivil olarak görev yapacak olan bu timler okul yönetimleri ile hızlı ve etkili bir iletişim ağı oluşturarak eğitim güvenliğini tehdit eden faktörlerin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yapacak. Okul çevresindeki illegal yapılar, angaje gruplar, metruk binalar, uyuşturucu ticareti ve kullanımı, taşınması-bulundurulması ve satılması yasak unsurlar ile bu konularda yapılacak olan adli ve idari işlemler ile ilgili eğitim alan MOT’lar, okul önlerinde ve çevresinde meydana gelebilecek her türlü güvenlik sorununa en seri şekilde müdahale edecek.

YIL BOYU DEVAM EDECEK

MOT’lar başta olmak üzere ilgili birimlerden oluşturulacak personeller okul giriş-çıkış saatlerinde şüpheli şahıslara yönelik eş zamanlı ve kapsamlı bir uygulama yapacak. Bu uygulamalar eğitim-öğretim dönemi boyunca her gün sürdürülecek. 

#Okul
#Öğrenci
#Polis
7 yıl önce