|

3 ilde YDG-H operasyonu: 90 gözaltı

Siirt, Bingöl ve Şırnak merkez ile Silopi ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) yönelik düzenlenen operasyonlarda, aralarında DBP ve HDP parti yöneticileri ile çocukların da bulunduğu 90 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 33 kişi serbest bırakılırken, 13 kişi tutuklandı. Gözaltındaki 44 kişinin ise sorgusu sürüyor.

Yeni Şafak
15:01 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 12:09 - 5/06/2015 Cuma
DHA

Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı terörle mücadele ekipleri tarafından, PKK'nın şehir yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddiasıyla önceki gün gözaltına alınan ve emniyette yapılan sorgulamalarının ardından serbest bırakılan 11 kişi, bu sabah düzenlenen operasyonla gözaltına alınarak tekrar hakim karşısına çıkarıldı. Mahkemede ifadeleri alınan 11 kişi, bu kez tutuklanarak Siirt E Tipi Cezaevi'ne konuldu.



BİNGÖL'DE 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Bingöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, 19 Mart 2015 tarihinde düzenlenen Nevruz kutlamalarında, örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla 15 kişiyi gözaltına aldı. Aralarında HDP yöneticileri Sakine Yurtsever, Nurettin Yıldız, DBP Merkez İlçe Eşbaşkanı Müzeyyen Arslan ve küçük yaştaki çocukların da olduğu belirtilen 15 kişi, 'örgüt propagandası' yapmakla suçlanıyor.



ŞIRNAK'TA 47 KİŞİDEN 18'İ SERBEST


Şırnak'ta PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik dün düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan 18 kişi serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Şırnak Adliyesi'ne getirilen şüphelilerden 15'i savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 3 kişi ise mahkemeye sevk edildi. Dün akşam saatlerinde mahkemeye çıkarılan 3 kişi de serbest bırakıldı. Gözaltına alınan şüpheli 32 kişinin emniyetteki sorgusu devam ediyor. Bu kişilerin sorgularının gün içinde tamamlanarak adliyeye çıkarılması bekleniyor.



SİLOPİ'DE 17 KİŞİDEN 2'Sİ TUTUKLANDI


Şırnak'ın Silopi ilçesinde polisin 2 gün önce düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 17 kişi, adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan kişilerin emniyetteki sorgusu tamamlanan 5 kişi dün mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede ifade veren 5 kişiden 2si tutuklanırken 3ü serbest bırakıldı. Bugün sabah saatlerinde de emniyette ifadeleri tamamlanan 12 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında Silopi Adliye Sarayına getirildi. Şüphelilerin yakınların adliye bahçesinde bekledi. Mahkemede ifade veren 12 kişi hakkında adli kontrol kararı verilerek, serbest bırakıldı.


#YDG-H
#terör operasyonu
#hdp
#dbp
#Sakine Yurtsever
#Nurettin Yıldız
#Müzeyyen Arslan
9 yıl önce