|

Motorunu askerlerin üzerine sürdü

Kadıköy Acıbadem Caddesi üzerindeki Türk Telekom binasını ele geçirmeye çalışan askerlere karşı direnerek darbeci yüzbaşı tarafından vurulan Barbaros Arslanoğlu yaşananları anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 19:44 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bir grup cuntacı askerin düzenlemiş olduğu darbe girişimi sırasında çıkan olaylarda Kadıköy Acıbadem Caddesi üzerindeki Türk Telekom binasını ele geçirmeye çalışan askerler, vatandaşların direnişi ile karşılaşmış, bu sırada askerler tarafından halkın üstüne ateş açılmıştı. Halk ve polisin ablukası altında kalan askerlerin açtığı ateş sırasında sol kolundan yaralanan Barbaros Arslanoğlu Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Sertbaş'ın vurulduğu noktada kendisinin de darbecilerin kurşunlarına hedef olduğunu belirtip ekliyor: “Muhtarımız dışında birkaç kişi daha vuruldu. Ateş açılan noktada tek sağ kurtulan benim.” Yaşanılan olaylara daha fazla dayanamadığını ve motorunu darbeci askerlerin üzerine sürdüğünü söyleyen Arslanoğlu, “Cuntacı askerler başarısız olduklarını anlayınca teslim olmak istediler. Ancak aralarında bulunan yüzbaşı askerlerin bu isteğini geri çevirerek rastgele etrafa ateş açtı. Ben de bu duruma kayıtsız kalamayarak motorumu ateş açan yüzbaşının üzerine sürdüm. Bunu gören yüzbaşı kendisine yaklaşık 5 metre mesafe kala silahını bana doğru kaldırarak göğsüme doğru ateş etti. Ateş edeceğini anlayınca motorumu sağ tarafa yönelttim ve mermi sol koluma isabet etti. Bunu gören kalabalık askerin üzerine yürümeye başladı. Yüzbaşı benim öldüğümü sanarak vurulduğum noktadan geri çekildi” diyor.



Muhtarın katili ölü ele geçirildi




Stratejik öneme sahip olan Türk Telekom'u korumak için sokağa çıkan Mete Sertbaş evli ve iki çocuk babasıydı. 10 yılı aşkın süredir Acıbadem Mahallesi muhtarı olan Mete Sertbaş, darbe girişimi sırasında FETÖ'cü hain askerlerin açtığı ateş sonucu şehit oldu.


15 Temmuz gecesi Acıbadem'deki Türk Telekom binasına girip internet erişimini kapatmak isteyen darbeci askerlerle Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Sertbaş arasında tartışma yaşandı. Darbeci askerleri durdurmak isteyen muhtar, askerlerin başında olduğu öğrenilen yüzbaşı tarafından yakın mesafeden göğsünden vurularak şehit edildi. Kendisinden önce 20 yıldır muhtarlık yaptığını söyleyen baba Eyüp Sertbaş, "3 gündür televizyon açmıyoruz. Bizler de Erzincan'dan geldik. Oğlumun o gün neler yaşadığını bir tek onunla birlikte olanlar bilir. Biz bilemeyiz" dedi. Muhtar Sertbaş'ı vuran ve onun hastaneye de götürülmesine engel olan Yüzbaşı Mehmet Karabekir'in ölü olarak ele geçirilmesi yüreklere su serpen ve acıyı bir nebze olsun dindiren bir gelişme oldu.


#Türk Telekom
#Barbaros Arslanoğlu
#Mete Sertbaş
8 yıl önce