|

Mucizevi’yle yüzler gülecek

Başka bir şehirde yaşayıp kanser tedavisi için İstanbul’a gelenlere sıcak bir yuva kuruldu. Türk Kanser Derneği’nin hayata geçirdiği Mucizevi’nde, ücretsiz olarak 3 öğün yemek, psikolojik terapi ve beceri kursları sunuluyor.

Yeni Şafak ve
08:00 - 15/12/2017 الجمعة
Güncelleme: 08:55 - 15/12/2017 الجمعة
Yeni Şafak
Mucizevi'nde ailelere yardımcı olan görevliler
Mucizevi'nde ailelere yardımcı olan görevliler

Kanser tedavisi olmak için İstanbul’un yolunu tutan vatandaşlar artık nerede kalacağım diye düşünmeyecek. Türk Kanser Derneği’nin girişimleriyle hayata geçirilen Mucizevi’nde, sıcak bir yuva imkanı sunulmaya başlandı.

MAĞDURİYETTEN MERKEZE

Mucizevi projesinin İstanbul’da kalacak yerleri olmadığı için bazen park, bahçelerde bazen de kafeteryalarda uyumak/kalmak zorunda olan hastaların yaşadığı mağduriyetten doğduğunu anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman, proje üzerinde 1,5 yıldır çalıştığını söyledi. ABD’de 300’e yakın merkez gezdiğini anlatan Duruman, "Kendi örf ve adetlerimize uygun olarak Mucizevi’nin kapılarını açtık" dedi. Duruman, Mucizevi’ndeki tüm hizmetlerin vatandaşlara ücretsiz olduğunu vurguladı. Bina içinde 7-24 sıcak su, 3 öğün yemek, kişiye özel odalarda konaklama imkanı sunduklarını anlatan Duruman, "İlk etapta az sayıda odaları açtık. Eksiklerimizi görelim, sıkıntı yaşamayalım istedik. İlk ailemiz de Mardin’den geldi" diye konuştu.

ÖN KOŞUL ANADOLULUK

Mucizevi’nde kalabilmenin ön koşulunun İstanbul dışından gelmek olduğunu kaydeden Duruman, "Hastalardan kanser hastası olduklarını kanıtlamalarını istiyoruz. Hastalık geçmişiyle ilgili bilgi alıyoruz. Sonra aileler geliyor" dedi.

#Türk Kanser Derneği
#Toplantı
٪d سنوات قبل