|

Müezzinoğlu'ndan 'sahte reçete' açıklaması

Ankara Sanayi Odası'nda açıklama yapan Sağlık Bakanlı Mehmet Müezzinoğlu, sahte reçete operasyonuyla ilgili olarak, "Varsa yanlış yapan en ağır bedeli mutlaka ödeyecektir" dedi. İlaç veya tedavi istismarına karşı hassas duyarlılıkla hareket edeceklerini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, olayın artık emniyete ve hukuka intikal ettiğini ifade etti.Müezzinoğlu sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların cezası 2 yıldan az bile olsa tutuklı yargılanacaklarını belirtti.

Yeni Şafak
11:23 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 11:26 - 3/05/2016 Salı
Ankara'da basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu sahte reçete düzenleyenlerin en ağır bedeli ödeyeceklerini söyledi.
Ankara'da basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu sahte reçete düzenleyenlerin en ağır bedeli ödeyeceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul merkezli 32 ilde düzenlenen sahte reçete operasyonuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.



Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İstanbul merkezli 32 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen ve aralarında çok sayıda eczacı ve doktor da bulunan 100 kişinin gözaltına alındığı operasyon hakkında Ankara Sanayi Odası'nda açıklama yaptı. 'Yanlış yapan bedelini öder' diyen Müezzinoğlu, konuya ilişkin savcılığın devreye girdiğini belirterek, "Her gün milyonlarca reçetenin yazıldığı, milyonlarca işlemin yapıldığı hadiselerin içinde yanlış yapan meslektaşlarımızın olmamasını arzu ederiz. Ama varsa yanlış yapan da en ağır bedeli mutlaka ödeyecektir. Hele hele bu bir ilaç istismarı, tedavi istismarıysa burada takibin en hassas duyarlılıkla yapılmasını biz de arzu ederiz. Bu emniyetin, istihbaratın artık bu süreçten savcılığın ve hukukun devreye girdiği bir süreç. Yanlış yapan bedelini öder. Ödemelidir de" diye konuştu.





'İlk duyarlılığı hastamızdan bekliyoruz'


Sağlık çalışanlarının hastanın derdine derman olmak için orada bulunduğunu ve 24 saat kesintisiz verilen bu hizmetin çok zor olduğunu hasta yakınları ve hastaların kabullenmeleri gerektiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu,"Hasta yakınları hekimlerin pozisyonunu izlediklerin de, ne kadar fedakârlık yapmaları gerektiğini göreceklerdir. Birinci duyarlılığı hastalarımızdan bekliyoruz" diye konuştu.



Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin karşısında duracaklarını ve engellemeye çalışacaklarını ifade eden Bakan Müezzinoğlu "Şiddet ortamı oluşturan kişilere cezai müeyyide uygulanacak. İç güvenlik yasasıyla polislerimize 48 saate varan tutuklama yetkisi verildi. Cezası 2 yıldan az bile olsa tutuklu yargılanabilecekleri bir yasa hazırlığındayız ki sağlıkçıya şiddet ortadan kalsın" dedi.





Dönemsel hastalıklar için mesai artışı


Hastanelerde mesai saatlerinin artırılmasıyla ilgili sorulan soruya ise Bakan Müezzinoğlu şu cevabı verdi:



"Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'nde mevsimlere göre bazen çocuk hastalıklarında bazen dahiliye hastalıklarında artış olduğu için bu dönemlerde mesai kaydırması şeklinde mesailerin akşam 10'a 11'e kaydırılması işlemi yapılacak"


#Mehmet Müezzinoğlu
#Sağlık Bakanlığı
#Sahre reçete
#Sahte reçete operasyonu
#Ankara Sanayi Odası
8 yıl önce