|

Müftülükten tatilini camide geçirenlere ödül

Bursa'nın İnegöl ilçesinde tatilde camiye en çok giden çocuklar müftülük tarafından ödüllendirildi. "Haydi çocuklar ve gençler camilere koşalım,namazda buluşalım" projesinde 510 öğrenciye camiye gittikleri için hediyeler verildi.

Yeni Şafak
14:37 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:47 - 8/02/2016 Pazartesi
IHA

İnegöl Müftülüğü tarafından sömestr tatilinde 7-17 yaş arası öğrencileri namaza teşvik etmek maksadıyla düzenlenen “Haydi çocuklar ve gençler camilere koşalım, namazda buluşalım" projesinde camiye en çok giden öğrenciler törenle ödüllendirildi.


Kampanyaya katılan bin 755 çocuk arasından derece giren 510 öğrenciye OSB Camii'nde törenle ödülleri verildi. Törende şehit ve gaziler için okunan hatimlerin duası da yapıldı. Törene Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, din görevlileri, çocuklar ve aileleri katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti, kasideler, aşırların okunmasıyla başlayan programda, önce şehit ve gaziler için okunan hatimlerin duası yapıldı.



Dereceye giren öğrenciler geziyle ödüllendirildi


Müftü Kazım Güzel, “Camiye koşalım, namazda buluşalım projesinin ödül töreninin yanı sıra şehitlerimiz için dua ettik. Cenab-ı Hak namazı müminler üzerine farz kılmıştır. Namaz, Hazreti Adem'den Peygamber Efendimize kadar bütün peygamberlere ve müminlere emredilmiştir. Ahirette ilk hesap imandan sonra namazdan olacak. Namaz, müminin miracı, dinin direğidir. Allah Resulü'nün gözümün nuru dediği namaz, 5 kez arınmanın, temizlenmenin, kemale ermenin, yenilenmenin adıdır. Cenabı Hak ile 5 kez buluşup, tazelendiğimiz namaz; cemaat olmanın şuuruna erdiğimiz, birlik ve beraberliğin zirvesine ulaştığımız namaz... Yarı yıl tatilinde çocuklarımızı camiye alıştırma gayretinde olduk. Siz bize destek verdiniz. Evlatlarımızın elinde tutup camiye getirdiniz. İnşallah bunu devam ettirelim. Toplumun her kesimine yayalım. Bu programın hepimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.



Konuşmaların ardından İnegöl'deki 184 camide düzenlenen 'Haydi çocuklar camiye' kampanyasını katılan bin 755 öğrenci arasında birinci olan 210, ikinci olan 140 ve üçüncü olan 160 öğrenciye belgeleri takdim edildi. Ayrıca birinci olan öğrenciler Çanakkale, ikinci olan öğrenciler Bursa ve üçüncü olan öğrenciler ise Oylat gezisi kazandı.

#İnegöl Müftülüğü
#Bursa
#Haydi çocuklar ve gençler camilere koşalım
#namazda buluşalım
8 yıl önce