|

Muğla'da Ebola şüphesi

Muğla'da yakalanan Kongolu kaçak, "Ebola" şüphesiyle Devlet Hastanesi'nde gözlem altına alındı.

Yeni Şafak
23:34 - 16/11/2014 Pazar
Güncelleme: 21:36 - 16/11/2014 Pazar
AA

Alınan bilgiye göre, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2 gün önce kent merkezinde bir araçta yakaladığı 16 kaçak arasında bulunan ve emniyette işlemleri devam ederken rahatsızlanan Vero Kapınga (32), yüksek ateş şikayetiyle Bodrum Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. 


Kongolu kaçağın tedavisi sırasında hastanenin acil servisi karantinaya alınırken, sağlık personeli ile hastane çalışanları eldiven ve maske taktı. Acil servise gelen hastalar başka hastanelere yönlendirildi. 


Bodrum Devlet Hastanesi Acil Servis doktoru Hakan Çamlıca, "Kongolu hastada yüksek ateş ve karın ağrısı tespit edilince bakanlığın izolasyon protokolünü uygulamak zorunda kaldık. Herkese maske ve eldiven dağıttık. Hasta gözlem altında. Gerekli yerlerle görüşmelerimizi yapıyoruz. Kaçak olduğu için hangi yollardan geldiğini bilmiyoruz. Servisi bir süre kapattık" dedi.


Öte yandan hastane yönetiminden yapılan açıklamada, gözlem altında tutulan ve kan değerleri ile diğer tetkikleri tamamlanan Kongo uyruklu hastada şüpheli duruma rastlanmadığı bildirildi.

#ebola virüsü
#kongo
#muğla devlet hastanesi
#ebolanın belirtileri
#ebola nedir
9 yıl önce
default-profile-img