|

Muhalefete terör önlemleri brifingi

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül başkanlığındaki heyet, PKK, DHKP-C ve IŞİD'e yönelik terör operasyonları hakkında CHP ve MHP'yi ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla oluşturulan heyet, Kılıçdaroğlu ile Bahçeli'yi son günlerde artan terör olayları ve hükümetin önlemleri konusunda bilgilendirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 00:10 - 28/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Terör örgütleri PKK, DHKP-C ve IŞİD'e yönelik operasyonlar kapsamında bilgilendirme heyeti oluşturuldu. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül başkanlığında, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz ve Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Yaşar Güler'den oluşan heyet, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'yi bilgilendirdi.



Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla oluşturulan Bakan Gönül başkanlığındaki heyetin ilk durağı CHP oldu. Heyeti, partiye gelişinde Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan karşıladı. Heyet daha sonra Kılıçdaroğlu ile görüşecekleri salona geçti. Görüşmede Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç ve Murat Özçelik ile Danışman Recep Cengiz eşlik etti. Görüşmede masanın üzerindeki dosyalar dikkati çekti. Kılıçdaroğlu'nu, son günlerde artan terör olayları ve hükümetin önlemleri konusunda bilgilendiren heyetin görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü.



İKİNCİ DURAK MHP


Heyeti, parti genel merkezinden Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç uğurladı. Muhalefete bilgilendirme turundan önce Başbakan Davutoğlu ile biraraya gelen heyetin CHP'den sonraki durağı ise MHP oldu. Bakan Gönül başkanlığındaki heyeti partiye gelişinde MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman karşıladı. Heyet daha sonra görüşme yapmak üzere Bahçeli'nin makamına geçti. Bahçeli'ye görüşmede, MHP Genel Sekreteri Büyükataman, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP MYK üyesi Ümit Özdağ eşlik etti. Heyet, Bahçeli'ye yapılan terör operasyonları hakkında bilgilendirme yaptı. Görüşme 1 saat 25 dakika sürdü .


#Vecdi Gönül
#terör operasyonları
#Ümit Özdağ
9 yıl önce