|

Muhalifler umutlu

Suriye’deki çözüme ilişkin adımlar muhalifleri umutlandırdı. Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa, “Uluslararası toplumun mutabakata vardığı görülüyor" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:20 - 18/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Viyana'da Suriye'deki içsavaşa dair çözüm bulmak amacıyla başlatılan görüşmeler, Suriye'deki muhalif grupları ümitlendi. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, “Uluslararası toplumun mutabakata vardığı görülüyor. Bu da bizi ümitlendiriyor. Artık kararı diğer ülkeler veriyor. Esed'in geleceğiyle ilgili çekincelerim vardı ancak Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun açıklamasından sonra rahatladık. Yeni Suriye'nin inşasında da asli unsur olarak anayasal haklarımıza kavuşuruz inşallah” diye konuştu.



MÜLTECİ ETKİSİ


Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Uysal, Paris saldırıları sonrasında IŞİD'in öncelikli gündem olması ve Avrupa sınırlarına dayanan mültecilerin Suriye'deki çözüm arayışını hızlandıracağını söyledi. Mülteciler ve IŞİD konusunun Avrupa'nın öncelikli meselesi haline geldiğini dile getiren Uysal, “Daha önce kendi içerisinde devam eden Suriye krizi, bölge halkının ve Türkiye'nin sorunuyken, şimdi hem mülteci olayı hem IŞİD saldırılarıyla beraber tüm dünyanın meselesi haline geldi” dedi.



#ViyanaViyana
#Ortadoğu
#Marmara Üniversitesi
#Ahmet Uysal
8 yıl önce