|

Muhaliflere bir darbe de Seçim Kurulu'ndan

MHP’de, Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemeleri’nin kurultayı durdurma kararları tartışılırken, Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun, Çağrı Heyeti’nin 15 Mayıs’ta yapılacak kongre bilgileri ve delege listesini içeren dosyasını ve gözetim talebini “partinin iç işi, bizim görev ve yetkimiz yok” diyerek iade etti.

Yeni Şafak
07:19 - 2/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 05:24 - 2/05/2016 Pazartesi
Diğer

Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç'ten oluşan Çağrı Heyeti, 22 Nisan'da Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na başvurarak 15 Mayıs'ta yapmayı planladıkları kongreye ilişkin detaylı dosya verdi ve gözetim istedi. Milliyet'te yer alan habere göre İlçe Seçim Kurulu ise aynı gün incelediği dosyayı “olağanüstü kongrenin kendilerini ilgilendirmediğini” belirterek iade etti. Seçim Kurulu'nun cevabi yazısında şu ifadelere yer verildi:



'Yetkimiz yok'


“Dilekçe incelendiğinde 15 Mayıs 2016 tarihinde ilk toplantısı yapılacak olan MHP Olağanüstü Büyük Kongresi'nin 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin yukarıda belirtilen kararı uyarınca tüzük değişikliğine ilişkin olduğu, tüzük değişikliği için kurultay toplanacağından bu toplantının parti içi meselesi olduğu, seçim yasası uyarınca seçim kurulu başkanlığına bu toplantının parti içi meselesi olduğu, seçim yasası uyarınca seçim kurulu başkanlığına tanınmış bir görev ve yetki bulunmadığından, bilgi mahiyetinde verilen dosyanın ilgimiz olmaması nedeniyle çağrı heyetine iadesine 22.04.2016 tarihinde kesin olarak karar verildi.”



Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun bu yanıtı hem Genel Merkez hem de muhalif kanatta farklı yorumlandı. Meral Akşener'in avukatı Tolga Akalın, “Çankaya İlçe Seçim Kurulu kararı ile Genel Merkez'in 'Yargıtay kararı beklenmelidir' tezi yok olmuştur. Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na yapılan hukuki başvurunun amacı Genel Merkez'in Yargıtay tezinin boş olduğunu göstermek amacına matuftur. Verilen cevapla da amacımıza ulaşılmıştır” dedi. Genel Merkez yönetimi ise Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun dosyayı iade ederek aynı zamanda olağanüstü kongre talebini reddettiğini savundu.



Karara rağmen 'kongre' dedi


MHP kongresine yönelik çalışmalarına Antalya'da devam eden Meral Akşener, partisindeki bu sürecin artık millet iradesinin gidişata 'dur' demesi halini aldığını savundu. Milletin bu süreçten çıkış noktası olarak MHP'de başlayan süreci takip ettiğini belirten Akşener, 15 Mayıs'ta yapılması planlanan MHP kurultayına tüm partilileri davet etti.

#Ali Sağır
#Ayhan Erel
#Mehmet Bilgiç
#Meral Akşener
#MHP
8 yıl önce