|

Muhaliflere karşı Sürpriz hamle

MHP’de gözler kongre konusundaki temyiz dosyasını inceleyen Yargıtay 18. Daire’ye çevrilmişken, Genel Merkez’den sürpriz bir hamle geldi. Parti avukatı Yücel Bulut, parti tüzüğüyle ilgili Yargıtay Başsavcılığı’na yapılan başvuru sonuçlanıncaya temyiz kararının bekletilmesini istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 00:13 - 24/05/2016 Salı
Yeni Şafak

MHP'de dilekçelerle kördüğüme dönen olağanüstü kongre bilmecesinde yeni bir hamle hamle geldi. MHP Genel Merkezi, bir delege tarafından parti tüzüğüyle ilgili Yargıtay Başsavcılığına yapılan başvuru sonuçlanıncaya kadar olağanüstü kurultaya ilişkin temyiz kararının bekletilmesi için dilekçe verdi. Yargıtay 18. Hukuk Dairesince, MHP'de olağanüstü kurultaya yönelik kararın mayıs ayı içerisinde verileceğinin açıklanması, ayın son günlerinin yaklaşması nedeniyle gözleri yeniden Yargıtaya çevirdi.



KURULTAY iHTİMALİ


MHP'li muhaliflerin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde açtığı davada mahkemenin Çağrı Heyeti üyeleri olarak belirlediği MHP eski Aksaray İl Başkanı Avukat Ayhan Erel, Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve MHP Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç olağanüstü kurultay için hazırlıklara başlarken, MHP Genel Merkezi de parti avukatı Yücel Bulut aracılığıyla mahkeme kararını Yargıtaya taşımıştı. Yargıtay 18. Dairesinden yapılan açıklamada, kararın bu ay içerisinde verileceği bildirilmişti. Yargıtay eğer yerel mahkeme kararını onarsa Haziran ayında MHP'de olağanüstü kongresinin toplanması bekleniyor. Yargıtay, kararı bozarsa süreç farklı bir boyuta taşınacak.



TÜZÜK İNCELENİYOR


Bir üst kurul delegesinin “MHP parti tüzüğünün Anayasa'ya aykırılığı denetlensin. Aykırı ise gerekli işlemlerin tesisi için dosya Anayasa Mahkemesi'ne taşınsın” başvurusunu işleme alan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da süreci başlattı. Bu başvuru üzerine de Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, dosyanın bir örneğini Yargıtay Başsavcılığa gönderdi.



BİR HAMLE DAHA


Gözler bu hafta kararını açıklaması beklenen Yargıtay'a çevrilirken, MHP Genel Merkezi'nden sürpriz bir hamle daha geldi. Dün akşam saatlerinde Yargıtay 18. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na dilekçe veren MHP parti avukatı Yücel Bulut, parti tüzüğüyle ilgili Yargıtay Başsavcılığı'na yapılan başvuru sonuçlanıncaya kadar olağanüstü kurultaya ilişkin temyiz kararının bekletilmesini istedi. Dilekçede, başvurunun doğrudan 18. Hukuk Dairesindeki yargılamayı etkilediği hak kaybı olmaması için temyiz incelemesinin Anayasa Mahkemesi tarafından verilecek karara kadar mutlaka bekletilmesi gerektiği savunuldu.



MUHALİFLER TEPKİLİ


MHP'li muhaliflerin avukatları ise başvuruya karşı çıktı. Sinan Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün, başvurunun anlamsız olduğunu iddia etti. Ergün, şunları söyledi: Yargıtay 18. Hukuk Dairesi incelemesi ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan başvuru arasında hiçbir hukuki bağ bulunmuyor. 18. Hukuk Dairesi'nden beklenen duyurmuş olduğu üzere Mayıs ayı içinde karar vererek manipülasyonların önüne geçmesidir” dedi. Meral Akşener'in avukatı Feridun Bahşi ise Genel Merkezin son bir gayretle kararı geciktirmeye çalıştığını öne sürdü.


#MHP
#Yücel Bulut
#Yargıtay
8 yıl önce