|

Muhaliflerin önünü kesmeye çalışıyor

Olağanüstü kurultay çağrılarına kulak tıkayan Kılıçdaroğlu'nun, erken seçim önerisine muhaliflerden tepki geldi. Kulislerde Kılıçdaroğlu'nun muhaliflerin önünü kesmeye çalıştığı konuşuluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:27 - 26/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "demokrasiyi koruma" bahanesi ile erken seçimi işaret etmesi parti içinde tartışmaya neden oldu.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "demokrasiyi koruma" bahanesi ile erken seçimi işaret etmesi parti içinde tartışmaya neden oldu.

Girdiği bütün seçimleri kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "demokrasiyi koruma" bahanesi ile erken seçimi işaret etmesi parti içinde tartışmaya neden oldu. Muhaliflerin olağanüstü kurultay çağrısını reddeden, Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı ile seslerini kısan Kılıçdaroğlu’nun erken seçim önerisi rahatsızlığa neden oldu. CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun erken seçim önerisi ile kendisine karşı oluşan muhalif hareketin önünü kesmeye çalıştığı konuşulmaya başladı.

AMAÇ ETKİSİZLEŞTİRMEK

Kılıçdaroğlu’nun önce partide demokrasi sağlaması gerektiğini belirten muhalifler, bu hareketinin Adalet Kurultayı’nın etkisinin geçmesiyle birlikte partide yeniden beliren muhalif hareketin önünü kesmek olduğunu söylüyor.

KOLTUĞUNU SAĞLAMA ALMIŞTI

16 Nisan referandumunun ardından CHP’de başarısızlığın faturasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kesen muhalifler, yönetim değişikliği talebi ile olağanüstü kurultay çağrısı yapmışlardı. Kılıçdaroğlu ise muhaliflerin bu talebine kulak tıkayıp kınama ve uzaklaştırmalarla muhalif hareketi etkisiz hale getirmişti. Kılıçdaroğlu, ayrıca Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı ile koltuğunu sağlama almıştı.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#Seçim
6 yıl önce