|

Mülteci çocukların yüzde 98'i okula gidiyor

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin mültecilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Gaziantep'te 350 bin mülteci olduğunu söyleyen Şahin, çocukların yüzde 98'inin okula gittiğini ifade etti.

Yeni Şafak
09:52 - 1/03/2016 Salı
Güncelleme: 07:58 - 1/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Mültecilerle ilgili açıklamalarda bulunan Fatma Şahin, "Türkiye'de bulunan yaklaşık 3 milyon Suriyelinin, 350 bini Gaziantep'te yaşıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, okul çağındaki çocukların yüzde 98'ini okullaştırdığı için bu sene Nobel'e başvurdu. Yaptıkları çalışmalarla rol model olan ilin çalışmalarını, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin anlattı. Şahin, “107 bin çocuğun sistemin içine girmesi gerekiyor. Bu 3 bin çocuk sayısı 70 bine çıktı bir yılda. Yüzde 70'i yakaladık, daha da önemlisi bu sene okula gitmesi gereken çocukların yüzde 98'i okula başladı. Halep'te bir çocuk okusaydı, okula gitme oranı yüzde 85'ti. Biz bu çocuğu aldık, yüzde 98'le sistem içine dahil ettik" diye konuştu.



Sağlık hizmetlerinden tüm mültecilerin istifade etmeye başladığını aktaran Şahin, şöyle konuştu: “Doğumhane, ameliyathane ve yeni ek bina açtık. Kadın ve çocuklara psiko-sosyal destek amacıyla birçok sağlık alanında imkanlar tanındı. Bu şehirde yaşamaları için gerekli bütün imkan ve kaynakaları kullandık. Sağlıkla ilgili bir problemi olduğunda, hukuki bir desteğe ihtiyaç varsa veya İşkur'dan bir çalışmayla ilgili danışmana ihtiyaç varsa hemen bilgiye ulaşacağı bir koordinasyon merkezi hazırladık" dedi.

#Fatma Şahin
#Gaziantep
#suriyeli
#suriye
#mülteci
#eğitim
8 yıl önce