|

Mülteciler için 16 yeni merkez

Yasa dışı yollarla Türkiye üzerinden Avrupa’ya gitmek isteyen mültecilerin sayısının her geçen gün artması nedeniyle bu kişilerin geçici misafir edildikleri mekanlar artık yetersiz kalıyor. Bu kapsamda, 16 ayrı noktaya yeni barınma merkezleri inşa edilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:52 - 29/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Mülteci akını nedeniyle başta Ege Denizi'ne kıyısı olan kentlerde önlemler artırılırken, göçmenlerin geçici misafir edildikleri yerlere de çeki düzen geliyor. Bu kapsamda Edirne ve Balıkesir başta olmak üzere, kıyı şeridindeki 16 ayrı noktaya yeni barınma merkezleri kurulacak. Orta Doğu ve Afrika'dan Türkiye'ye gelerek, yasa dışı yollarda Ege Denizi kıyılarından Yunanistan adalarına, oradan da Avrupa ülkelerine gitmek isteyen göçmenlerin sayısının her geçen gün artması, yetkilileri harekete geçirdi.



AFAD BELİRLEYECEK


Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Göç İdaresi Başkanlığı ve TOKİ, mültecilerin misafir edildiği merkezleri daha konforlu hale getirmek için ortak bir çalışma başlattı. Bu kapsamda 16 bölgeye yeni barınma merkezinin kurulması kararlaştırıldı. Merkezlerin nasıl bir yapıda olacağını AFAD belirleyecek, inşasını ise TOKİ üstlenecek. Bu kapsamda, Edirne ve Ayvalık'taki barınma merkezleri de yeniden yapılacak. Son dönemde sınırdan geçmek için yola çıkanların sayısının sürekli arttığına dikkat çeken


yetkililer, halen faaliyette olan barınma merkezlerinin yakalanan mültecilere yetmediğine dikkat çekiyor.



EN KESTİRME YOL EGE


Bu arada, Avrupa'ya ulaşmak isteyen mülteciler için en kısa yol Ege Denizi. Karayoluyla Ege Denizi kıyısına gelen göçmenler, bir tekne ya da lastik bot yardımıyla Yunan adalarına ulaşabiliyor. Zaman zaman bu yolculuklar güvenlik engeline takılıyor.



Sahil Güvenlik Ege'de bin 876 göçmeni kurtardı


Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, Ege Denizi'nde 4 günde bin 876 göçmeni kurtardı. İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Ege'de Umut Harekatı” kapsamında 24-27 Temmuz arasındaki çalışmalarda Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, 19 olayda 946, İzmir'in Çeşme ve Dikili ilçelerinde 10 olayda 473, Muğla'nın Bodrum ilçesinde 10 olayda 264, Aydın'ın Kuşadası ve Didim ilçelerinde 2 olayda 140 ve Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 2 olayda 53 mültecinin kurtarıldığı kaydedildi. Açıklamada, Balıkesir Ayvalık ilçesinde kurtarılan göçmenlerin ifadesinde, Yunan sahil güvenlik botunda bulunan, yüzleri maskeli 3 kişinin motorlarını ve benzin bidonlarını alıp botlarını patlattığını ancak daha sonra Türk Sahil Güvenliği'nin kendilerini kurtardığını söylediği ifade edildi.


#afad
#mülteciler
#Göç İdaresi
9 yıl önce