|

Murat Ülker'den "müjde": Şehir'in rektörlük seçimi yenilenecek

Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker​, Şehir Üniversitesi'nde mütevelli heyeti ve rektör seçiminin yenileneceğini açıkladı. Ülker, bugün twitter hesabından yaptığı açıklamada rektörlük seçiminin yenileneceğini "müjde" olarak duyurup yanlış anlaşılmalar için helallik istedi. Murat Ülker'in bu kararı, geçtiğimiz Salı günü Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşmeden sonra aldığı öğrenildi.

Yeni Şafak
11:20 - 6/11/2015 Cuma
Güncelleme: 15:41 - 6/11/2015 Cuma
Diğer

Şehir Üniversitesi rektörlüğüne atanan eski Bugün Gazetesi yazarı Prof. Ali Atıf Bir görevden alındı. Mütevelli Heyeti Başkanı Murat Ülker, üniversitede rektör seçiminin yenileneceğini duyurdu. Sosyal medyadan bir açıklama yapan Ülker, "Müjde, Şehir Üniversitesi mütevelli heyet ve rektör seçimi yenileniyor. Bende yanlış anlaşılmaktan kurtuluyorum. Haklarınızı helâl ediniz. Ali Atıf Bir beyefendi vekaletten ayrılıyor. Asaleten kadim dostum Cengiz Kallek beyefendiyi atadım. Yanlış anlaşılma olmasın" ifadelerini kullandı.





Davutoğlu ile yaptığı görüşme etkili oldu


Murat Ülker'i, Ali Atıf Bir'in kararından vazgeçiren ismin ise Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğu öğrenildi. İstanbul Erkek Lisesi'nden arkadaş olan ve Şehir Üniversitesi'nin temelini birlikte atan Başbakan Davutoğlu ve Murat Ülker'in geçtiğimiz Salı günü İstanbul'da bir görüşme yaptığı öğrenildi. Davutoğlu'nun Murat Ülker'den, Şehir Üniversitesi rektörlüğüne atanan fakat adı paralel yapı ile anılan Ali Atıf Bir'in yerine başka bir ismin getirilmesini rica ettiği bilgisine ulaşıldı. Ülker de bu görüşmeden sonra Ali Atıf Bir isminden vazgeçip Prof. Dr. Cengiz Kallek

'i rektörlüğe getirdi.Yeni rektör Boğaziçi'nden sınıf arkadaşlarıŞehir Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Cengiz Kallek, Başbakan Davutoğlu ve Murat Ülker'in Boğaziçi Üniveristesi'nden sınıf arkadaşı aynı zamanda.



Üç öğretin görevlisi istifa etmişti


İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Öğretim Üyeleri de yeni atanan rektöre tepki göstermişti. Geçtiğimiz günlerde Şehir Üniversitesi'nin Öğretim Üyeleri arasında yer alan Prof. Dr. Burhanettin Duran, Doç. Dr. Fahrettin Altun, Prof. Dr. Medaim Yanık, yeni atanan Rektör Ali Atıf Bir'e tepki olarak istifa ettiklerini duyurmuşlardı.





#İstanbul Şehir Üniversitesi
#Murat Ülker
#Ali Atıf Bir
8 yıl önce