|

MÜSİAD'ın İngiltere şubesi açıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) İngiltere Şubesi açıldı. MÜSİAD İngiltere Başkanı Uğur Yılmaz, MÜSİAD’ın İngiltere faaliyetlerine değinirken özellikle Brexit sürecinden Türkiye'nin karlı çıkması için yoğun çalışma içinde olacaklarını söyledi.

Yeni Şafak
14:20 - 12/09/2017 Salı
Güncelleme: 14:35 - 12/09/2017 Salı
Yeni Şafak
​MÜSİAD'ın İngiltere şubesi açıldı.
​MÜSİAD'ın İngiltere şubesi açıldı.

2016 yılından bu yana İngiltere'de faaliyetlerini sürdüren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Londra Şubesi’nin resmi açılışı yapıldı.

Açılışa MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan ve Yönetim Kurulu üyeleri, İTO Meclis Başkanı Şekip Avdagiç, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç‘in yanı sıra Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de katıldı.

Açılışta konuşan, MÜSİAD İngiltere Başkanı Uğur Yılmaz, MÜSİAD’ın İngiltere faaliyetlerine değinirken özellikle Brexit sürecinden Türkiye'nin karlı çıkması için yoğun çalışma içinde olacaklarını söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise “Bir süredir Londra’dayım. İstanbul ve Londra’yı karşılaştırma imkanı buldum. Her iki şehrinde farklı oldukları kadar birçok da ortak noktası var. Diliyorum MÜSİAD İngiltere’de daha çok ortak değerin ortaya çıkmasına ve bunun faydaya dönüşmesine yardımcı olacaktır” dedi.


Başkan Kaan'dan Murat Ülker'e teşekkür

MÜSIAD Başkanı Abdurrahman Kaan da 2003 yılından beri İngiltere’den Türkiye’ye 2900 direkt yatırımın gerçekleştirildiğini belirterek, “Keza bizim ülkemizden de İngiltere’ye son 10 yılda yaklaşık 2.9 milyar dolar yatırım gerçekleşmiş. Bu noktada Yıldız Holding’in değerli patronu, kurulduğu günden itibaren MÜSİAD’a desteğini esirgemeyen saygıdeğer dostum Murat Ülker Bey’e de teşekkür ediyorum. Yıldız Holding olarak, United Biscuits’i satın alarak önemli bir atılım gerçekleştirerek örnek oldular. MÜSİAD UK ile birlikte hem politik hem ekonomik ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz" dedi.


Sivil toplum kuruluşlarını önemsiyoruz

MÜSİAD Heyetinin İngiltere seyahatinde bir nevi ev sahipliği görevi üstlenen Murat Ülker de kendileri için oldukça önemli gördükleri ve lider oldukları İngiltere pazarında artık MÜSİAD’ın da yer almasından oldukça memnun olduğunu belirtti.

  • Murat Ülker, “Kurum olarak iş yaptığımız ülkelerde sivil toplum kuruluşlarının varlığını önemsiyoruz. Türkiye’de MÜSİAD ile oldukça sağlıklı süren ilişkilerimizin, aynı şekilde burada da devam edeceğini umuyorum” dedi.

Murat Ülker ayrıca birçok farklı ülkede faaliyet gösteren şirketleri açısından düşünüldüğünde MÜSİAD’ın kendileri açısından önemli bir görevi ifa ettiğini, ekonomik ve politik birçok noktada iletişim halinde olmanın avantaj sağladığını da kaydetti.


MÜSİAD heyeti, Ülker'in Londra'daki merkezini de ziyaret etti

MÜSİAD Heyeti İngiltere’de faaliyetlerini sürdüren Pladis’in fabrikalarını ve ofisini de ziyaret ederek, Pladis CEO'su Cem Karakaş'ın sunumuyla şirketin çalışmalarına yönelik detaylı bilgi aldı. Heyet ayrıca Londra’daki GODIVA mağazalarını da gezdi.


  • Bilindiği üzere Yıldız Holding, İngiliz bisküvi devi United Biscuits satın alımının ardından global olma yolunda Ülker, Godiva ve McVitie’s markalarını "Pladis" çatısı altında birleştirmişti. Bulunduğu her bölgede lider marka olma misyonuyla çalışmalarını sürdüren "Pladis", bugün 120’nin üzerinde ülkede 26.000 çalışanıyla 4.2 milyar müşteriye hitap ediyor.
#İngiltere
#Londra
#MÜSİAD
#Ülker
#Murat Ülker
7 yıl önce