|

Mustafa Koç’un 20. göbekten ceddi kimdir?

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding patronu Mustafa Koç, her kesimden geniş katılıma sahne olan bir cenaze töreni sonrası toprağa verildi. Koç ile ilginç bir detay daha ortaya çıktı.

Yeni Şafak
09:08 - 25/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:32 - 25/01/2016 Pazartesi
Diğer

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding patronu Mustafa Koç, her kesimden geniş katılıma sahne olan bir cenaze töreni sonrası toprağa verildi. Üzerinde Osmanlı sancağı bulunan tabutla taşınan Koç'un naaşı, Zincirlikuyu'da dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedildi.



Koç ile ilginç bir detayı Murat Bardakçı Habertürk'te yazdı. Bardakçı, Koç ailesinin Hacı Bayram-ı Velî'nin torunları olduğunu belirtti. Aile'nin Anadolu tasavvufunun en önemli isimlerinden olan Hacı Bayram-ı Velî'nin

soyundan geldiğini ifade eden Bardakçı, Vehbi Bey'in18'inci, Rahmi Bey 19'uncu, dün defnedilen Mustafa Koç'un da 20'nci göbekten torunları olduğunu yazdı.



Hacı Bayram-ı Velî'nin neslini gösteren ilk“şecere" yani “soyağacı" 17. yüzyılın nihayetinde hazırlanmış, kendisi de Hacı Bayram'ın torunlarından olan ve 1996'da vefat eden Büyükelçi ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fuad Bayramoğlu bu şecereye günümüze uzanan nesilleri de ilâve etmiş ve soyağacının son hâline 1983'te, Türk Tarih Kurumu tarafından yayınlanan büyük boyda iki cildlik“Hacı Bayram-ı Velî, Yaşamı, Soyu, Vakfı" isimi kitabında yer vermiştir.






#Mustafa Koç
#Hacı Bayram-ı Velî
#Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fuad Bayramoğlu
#Vehbi Bey
8 yıl önce