|

Mustafa Tuna'ya başka partilerden de oy çıktı

Ankara'da Melih Gökçek'in istifasıyla boşalan belediye başkanlığı koltuğu için yapılan seçim sonuçlandı. 100 oyu bulunan AK Parti'nin adayı olan Mustafa Tuna'nın 104 oyla seçilmesi, başka partilerin de destek verdiğini gösterdi.

Yeni Şafak
15:40 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:12 - 6/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen AK Parti'nin adayı Mustafa Tuna, seçim sandığında.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen AK Parti'nin adayı Mustafa Tuna, seçim sandığında.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti'nin adayı olan Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu.

  • AK Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya açıklamıştı. Kaya, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna olduğunu belirtmişti.
+4 oy geldi

Melih Gökçek'in istifasıyla boşalan belediye başkanlığı koltuğu için bugün Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde seçim yapıldı. Seçim sonunda 136 oyun 104'ünü alarak ipi göğüsleyen Mustafa Tuna, Ankara Büyükşehir Belediyesinin yeni başkanı oldu.

Sonuçlardaki detay ise dikkatleri çekti. AK Parti'nin 100 oyu bulunuyordu, bu kapsamda Tuna'nın +4 oy daha aldığı görüldü.


Temayül yoklaması yapılmıştı

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayının belirlenmesi için temayül yoklaması yapılmıştı. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen temayül yoklaması için kurulan 7 sandıkta Ankara Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve MKYK üyeleri oy kullandı. Yoklamada Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün öne çıktığı basına yansımıştı.



#Ankara
#Melih Gökçek
#Mustafa Tuna
6 yıl önce