|

Müttefikliğin gereğini yapın

Ankara’da önceki gün temaslarda bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’a, Türkiye’nin FETÖ ve Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelerle ilgili hassasiyetleri anlatıldı. Biden'a “Müttefikliğin gereğini bekiliyoruz” denildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 00:47 - 26/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye temaslarında, ağırlıklı olarak 15 Temmuz darbe girişimi ile Suriye'deki gelişmeler ve terör başlıkları değerlendirildi. Darbe girişimi sırasında ABD'den yapılan açıklamaların Türk halkında yarattığı rahatsızlık Biden'e aktarıldı. Türkiye'de oluşan hassasiyetin giderilmesi için Fetullah Gülen'in iadesinin hayati önem taşıdığı vurgulandı. İadenin olmaması durumunda, Türkiye-ABD ilişkilerinde ciddi kırılma yaşanacağı da açık bir dille ifade edildi.



PYD UYARISI


ABD'nin terör örgütü PYD-YPG'ye verdiği destekten duyulan rahatsızlık da açıkça iletildi. “Münbiç'in DAEŞ'ten temizlenmesinin ardından kentin kontrolünün Suriyeli muhaliflere bırakılması ve PYD güçlerinin geri çekilmesi” yönündeki taahhüd hatırlatıldı, “Sözünüzü yerine getirin” denildi.



SURİYE VE DAEŞ HASSASİYETİ


Cerablus'a harekatın “meşru müdafaa” kapsamında sınır güvenliğini sağlamaya yönelik olduğu belirtildi. Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının Türkiye için beka meselesi olduğu, bu konuda ABD'nin müttefikliğin gereğin yerine getirmesi istendi.


#Joe Biden
#FETÖ
8 yıl önce