|

NATO’yu uyardı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen 176. NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2017 Cuma
Güncelleme: 01:13 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Brüksel'de düzenlenen 176. NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısına katılan Orgeneral Hulusi Akar, mevkidaşlarına Fırat Kalkanı Harekâtı hakkında bilgi verdi. Akar, NATO'nun terörle mücadelede Türkiye'ye daha fazla destek vermesi gerektiği konusunda uyardı.



MÜCADELEYİ İLK SIRAYA ALIN


Toplantı kapsamında, NATO komuta yapısının işlevselliğinin değerlendirilmesi, Afganistan'da genel güvenlik durumu ile burada icra edilen kararlı destek görevi ve terörizmle mücadele konuları görüşüldü.



Orgeneral Akar tarafından, terörizmle mücadelenin NATO'nun gündeminde ilk sırada yer alması gerektiği ve 3 terör örgütüyle mücadele eden tek NATO üyesi ülke olarak Türkiye'nin bu konuda daha somut tedbirler alınmasını beklediği gündeme getirildi. Orgeneral Akar, toplantıda, Fırat Kalkanı Harekatı'nın bölgesel istikrara katkı sağladığını, harekatın, DEAŞ'a büyük bir darbe vurulması ve mülteci akınının önlenmesi gibi sonuçlar yarattığını ifade etti. Akar, Türkiye'nin hem koalisyon harekatına hem de NATO'nun icra ettiği operasyonlara katkısının üst düzeyde olduğunu belirtti.


#Fırat Kalkanı Harekatı
#NATO
#Hulusi Akar
7 yıl önce