|

Ne kadar etabınız varsa hepsiyle gelin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir darbe girişimi olacağı iddialarına resti çekti: İkinci etabı, üçüncü etabı gelecek diyorlar. Ne kadar etabınız varsa hepsiyle beraber gelin

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2016 суббота
Güncelleme: 06:37 - 23/07/2016 суббота
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'cü cuntanın bomba yağdırdığı TBMM'yi ziyaret etti. Burada harabeye dönen yerleri inceleyen Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve vekillerden bilgi aldı. Tören salonunuda da bir konuşma yapan Erdoğan, “Parlamento binamızı gezerken Meclisimizin düştüğü bu hali görünce gerçekten büyük bir hüsran yaşadım" dedi. Cumhurbaşkanı satır başları ile şunları kaydetti:



HAİN NAMUZSUZLAR


Ülkemizde bölücü terör örgütünü biliyorduk, DAİŞ'i biliyorduk, PYD'yi biliyorduk, YPG'yi biliyorduk, bunları biliyorduk fakat tanımı farklıydı. Ne diyorlardı? 'İşte bunlar aynı zamanda dini bir grup, işte eğitimle uğraşırlar, bunların silahla işi yok.' Bunların silahla olan işi diğerlerinden çok daha farklı bir şekilde, bunlar bu milletin vermiş olduğu vergilerle, bu milletin parasıyla elde ettikleri silahı tüm uçaklarıyla, helikopterleriyle, tanklarıyla, toplarıyla, ağır silahlarıyla millete karşı kullanacak kadar alçak, hain, namussuzdurlar.



MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYIN


Meclis'i vurdunuz, burası milletin Meclis'i. Siz milletin temsilcilerini vurmaya kalktınız, milleti vurmaya kalktınız. İşte onun için bu kardeşiniz elindeki telefonlarla televizyonlara bağlandığı zaman meydanlara milletimi davet ettiğim andan itibaren milletim eğer Türkiye'nin 81 vilayetinde meydanlara yürüdüyse, meydanları doldurduysa işte bunların bu hesabının dışındaki adımdı ve buraya yapılan o saldırıydı. Bakın her akşam doluyor ve ben milletime şu çağrıda bulunuyorum, ikinci bir talimata kadar sakın bu meydanları boş bırakmayın. Nihai kararı milletimizle birlikte vereceğiz ama biraz sabır.



BUKALEMUNA SAYGISIZLIK


Bunlar, takiyyeyi çok çok başarılı yapıyorlar, kendilerini çok iyi gizliyorlar. Bunlar, bukalemuna saygısızlık olur, ondan öteler. Millet tankların karşısında dimdik durarak, çocuğuyla, kadınıyla, erkeğiyle şehadete yürüdü. Esenler'deki hanımefendinin dün beyiyle, evladıyla görüştüm. Söyledikleri tek şey vardı, 'Yolumuz, yolunuzdur. Biz annemizi kaybettik ama yine bu yolda mücadeleye devam edeceğiz.' Şimdi mesele bu, duruş bu ve biz bunu kaybetmemek durumundayız. Birçok virüsler dolaşıyor, bakıyorsunuz işte 'ikinci etabı, üçüncü etabı gelecek.' Ne kadar etabınız varsa hepsiyle beraber gelin.



Ekonomide sıkıntı olmayacak


Konuşmasında iş dünyasına da mesajlar verin Cumhurbaşkanı, kara borsacılığa soyunan fırsatçıları da sert bir dille uyardı. Cumhurbaşkanı şunları kaydetti: Bazıları diyorlar ki, 'böyle dönemlerde finans sıkıntısı çekilir.' Evelallah Türkiye böyle bir finans sıkıntısını çekmeyecek. Bizim hazırlıklarımız var bu noktada. Tüm yatırımcılarımız, sakın yatırımlarınızı askıya almayın, aynı kararlılıkla yolunuza devam edin. Finans sektörüne sesleniyorum: Bakın siz de lütfen faizlerinizi düşürün. Bu millete, vatana eğer hizmet verecekseniz düşürün, biraz az kazanın. Yatırımcı, sizin vereceğiniz bu ucuz krediyle bu ülkede çok daha farklı adımları atabilsin. Olağanüstü hal ilan edildi diye bazı ürünlerin satılmasında yüksek fiyat uygulamasına girenlere sesleniyorum; eğer böyle bir yanlış teşebbüsün içinde olanlar olursa, bilsinler ki bunların tepesine devletimiz de biner, hükümetimiz de biner.


#Darbe girişimi
#FETÖ
8 лет назад