|

Nepal'in yanında olmak insanlık borcumuz

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Nepal'de gıdaya ve suya erişemeyen milyonlarca insan olduğunu belirterek, "Bu zamanda Nepal'in yanında olmak bizim gibi milletler ve örgütler için insanlık borcudur" dedi.

Yeni Şafak
19:35 - 20/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:24 - 20/05/2015 Çarşamba
AA

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Nepal'deki depremde 10 bine yakın kişinin hayatını kaybettiğini, 230 binin üzerinde yaralının tedavi ve ilaç beklediğini belirterek, "Bu zamanda Nepal'in yanında olmak bizim gibi milletler ve örgütler için insanlık borcudur" dedi.



Atatürk Meydanı'nda Türk Kızılayı Çorlu Şube Başkanlığı'nın yaptırdığı Üsrev Aktaş İş Merkezi'nin açılışına katılan Akar, gazetecilere çalışmaları hakkında bilgi verdi.



Türk Kızılayı olarak faaliyetlerine dünya çapında devam ettiklerini belirten Akar, depremin ardından 6 kişilik ekibin Nepal'e gittiğini hatırlattı. Ekibin gerek Türkiye'den gönderilen gerekse bölgeden temin edilen insani yardım malzemelerini dağıtmaya devam ettiğini aktaran Akar, Nepal'de bulunmayan 10 şişme çadırı barınma ve sağlık hizmeti sunmak için deprem bölgesine sevk ettiklerini anlattı.



Akar, "Bölgeye 5 bin 'üstlük' olarak tabir edilen ve barınak vazifesi gören brandada da yolladık. Nepal, bunlardan 10 bin adet istemişti, Türk Kızılayı olarak 5 binini karşıladık. Depremzedelerin hayatını kolaylaştırmak adına yapılan hizmet ve yardım insanlık görevidir" dedi.



Ekibin yaklaşık 100 bin şişe suyunu temin ederek deprem bölgesine sevk ettiğini dile getiren Akar, şöyle devam etti:



"Türkiye'de toplanan ilaçların nakli devam ediyor. Türk-Nepal İş Konseyi ile iş birliği yapmak suretiyle yardımlarımızı artırarak devam ettireceğiz. Bütün halkımızı Nepal'daki görevli arkadaşlarımıza yardım etmeye çağırıyorum. Çünkü, orada 7.8 şiddetindeki bir depremden etkilenerek yıkılmış binlerce, yüz binlerce bina var. 10 bine yakın insan vefat etmiş, 230 binin üzerinde yaralı, tedavi ve ilaç bekler vaziyette. Gıdaya ve suya erişemeyen milyonlarca insan var. Bu zamanda Nepal'in yanında olmak bizim gibi milletler ve örgütler için insanlık borcudur."



Cep telefonlarından "2868"e boş kısa mesaj gönderilerek, Nepal'e 10 lira destekte bulunulabileceğini belirten Akar, ayrıca Türk Kızılayı şubeleri ve bankalar aracılığıyla bağış yapılabileceğini kaydetti.



"Bundan sonra da köklü projelerimiz var"


Üsrev Aktaş İş Merkezi'nin açılışını yapmak için Çorlu'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Akar, binanın hayata geçirilmesinde pay sahibi olduğunu söyledi.



Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, "Çorlu'da, birbirinden güzel faaliyetleri yapan Çorlu Şubemizin yöneticilerine ve Şube Başkanı Selima Dodurka'ya çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da çok köklü projelerimiz var. Çorlu Şubemiz, öncekileri olduğu gibi yeni projelerini de başarıyla yerine getirecektir" diye konuştu.



Açılışa, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, AK Parti milletvekili adayı Metin Akgün ile Türk Kızılayı üyeleri ve çalışanları katıldı.

#türk kızılayı genel başkanı
#Tören
#ÇORLU
#Nepal
#Deprem
9 yıl önce