|

Erdoğan: İmanına, inancına, maneviyatına sahip bir gençlik istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 Gençlik Şurası'nda hitap etti. Erdoğan, gençlere önemli tavsiyeler verdiği konuşmasında, "Bir kalb-i selim sahibi bir gençlik istiyoruz. Yani, imanına, inancına, maneviyatına sahip bir gençlik istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
15:34 - 22/10/2017 Pazar
Güncelleme: 17:16 - 22/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 Gençlik Şurası'nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 Gençlik Şurası'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da, 2023 Gençlik Şurası'nda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Tıpkı bir asır önce olduğu gibi, 7 düvele ve onların beslediği terör örgütlerinin üzerimize geldiği bir dönemde, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz.

Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Nerede bize yönelik taciz varsa evet bir gece ansızın vurabiliriz. 'Acaba birileri izin verir mi?'Artık yok, geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanların, bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız, aksi takdirde kusura bakmasınlar.

Bir kalb-i selim sahibi bir gençlik istiyoruz. Yani, imanına, inancına, maneviyatına sahip bir gençlik istiyoruz. Biz, zevk-i selim bir gençlik istiyoruz. Sanatıyla, kültürüyle zirvede bir gençlik istiyoruz. Biz, akl-ı selim sahibi bir gençlik istiyoruz. İlimde, fende, tefekkürde en ileri bir gençlik istiyoruz.

Ben AK Parti gençliğini böyle görüyorum. Bizler bu yola, koltuk, makam sevdasıyla değil, hizmet sevdasıyla yola çıktık. Onun için biz; gençlerden çekinen, görev yerini gençlere bırakmaktan korkanlardan olmadık.

Doğru bildiğiniz, haklı olduğuna inandığınız mücadelede unutmayın, yardımcınız Allah'tır.

Her anlamda, güçlü ve etkili olmanın yolu, güçlü gençlere sahip olmaktan geçiyor.

"Vaktinizi sosyal medyada öldürmeyin"

Vaktinizi sosyal medyada öldürmek yerine, sürekli kendinizi geliştirecek işlerle meşgul olun. Size düşen iş, ya niyet, ya kısmet diyerek yola çıkmak. Zorluklarla karşılaştığınızda yeniden kalkıp devam etmektir.

Gençlerimizden beklentimiz memur olmakla değil girişimci olmakla ilgilenmeleridir.

Sizlere bir diğer tavsiyem; dil öğrenmenizdir. Hedeflerimize kendi memleketlerimizde oturup kendi dilimizi konuşarak ulaşamayız. Tüm bunları, hayat felsefesinizle birleştiremezseniz, başarıya ulaşamazsınız. Sadece yönetilirsiniz. Halbuki biz, yönetilen değil, yöneten bir gençlik görmek istiyoruz.

Hedeflerimize sadece memleketimizde oturup kendi dilimizi konuşarak ulaşamayız. Gençlerimizin geri dönmek ve benliklerine sahip çıkmak kaydıyla diğer ülkelerde bulunmalarını ve tecrübe kazanmalarını önemsiyorum. Bunun yanında Osmanlıcayı en azından yüzünden okumasını bilmeniz gerekiyor. Eğer siz 600 yıllık kitaplarımıza, belgelerimize, kitabelerimize Fransız kalırsanız, Fransızca bilmeniz bir işe yaramaz. Böylesine büyük bir birikimi kullanamayan gençlerimizin arzu ettiğimiz köklü ve derin duruşu sergileyebilmeleri çok zordur.

Hazreti Lokman'ın oğluna tavsiyeleriyle sizlere sesleniyorum:

  • Allah'a şirk koşma. Namazından sakınma. Kasılarak yürüme, bağırarak konuşma. Herhalde ben biraz bağırdım, Allah affetsin. İlim meclislerine katıl, cahilden ve çok konuşandan uzak dur. Az konuş. İstişare et. Doğru arkadaşlar seç, tembel olma, acele etme, şefkatli ve ikramsever ol. Başa gelene sabret."

#Recep Tayyip Erdoğan
#İstanbul
#Gençlik Şurası
6 yıl önce