|

Nevruz dopingi

Ülkelerindeki 13 günlük Nevruz tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen İranlı turistler, Van'da esnafın yüzünü güldürdü. Kentteki alışveriş festivalini fırsat bilen binlerce turist mağazalara akın etti. Lokantalarda yoğunluk oluşurken otellerde de doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.

Yeni Şafak
04:00 - 19/03/2017 الأحد
Güncelleme: 01:40 - 19/03/2017 الأحد
Yeni Şafak
4 günde 8 bin İranlı akın etti
4 günde 8 bin İranlı akın etti

Ülkelerindeki 13 günlük Nevruz tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen çok sayıda İranlı turist, Van'da esnafın yüzünü güldürdü. Tatil için Türkiye'yi seçen turistler, karayoluyla Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yaptı. Yoğunluk nedeniyle gişe sayısının 2'den 4'e çıkarıldığı sınır kapısında 4 günde 7 bin 280 İranlı turist, tatil için Van'a geldi.



KARANFİLLE KARŞILANDILAR


Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu üyeleri ile acente ve otel işletmecileri, sınır kapısından giriş yapan turistleri karanfillerle karşıladı. Kentte “Van Shopping Fest” adı altında 15 Mart-5 Nisan'da düzenlenen alışveriş festivaline denk gelen İran'daki Nevruz tatili, dört bir yanı ışıklarla renklendirilen caddelerde Farsça duyurularla ürünlerini tanıtan esnafı sevindirdi.


Yaptıkları alışverişle kente canlılık kazandıran İranlı turistler, lokantalarda da yoğunluğun oluşmasını sağladı. Esnaf Cafer Takız, “İranlı turistler Van esnafı için 'can suyu' oldu dedi. Kuyumcu Ömer Anterili de alışveriş festivali kapsamında ürün çeşitlerini arttırdıklarını, indirim kampanyalarıyla turistleri ağırladıklarını aktardı. Kentteki bir otelin müdürü Reşat Yeşilağaç, son üç yılın en yoğun turist akışına tanık olduklarını dile getirerek Yeşilağaç, “Kentteki otellerimiz tamamen doldu. Önümüzdeki 15 gün boyunca bu yoğunluğun devam edeceğini bekliyoruz. Bu yoğunluk, son günlerde ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan esnafımıza iyi geldi” dedi.



TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORUZ


İranlı turist Sevda Hoydan, sınırda çok sıcak karşılandıklarını belirterek, “İranlılar Van'ı ve kültürünü çok seviyor. Burada olmaktan çok memnunuz. Genelde kıyafet üzerine alışveriş yapıyoruz” diye konuştu. Gisun Ferşune de ailesiyle Nevruz tatilini Türkiye'de geçireceklerini anlatarak Türk yemeklerini çok beğendiğini ifade ederek “Türkiye'yi çok seviyoruz" dedi. İranlı Mehdi Sadeghpour da “Türkiye'ye gidilmemesi yönündeki çağrıları dinlemedik. Burası çok rahat ve geldiğimiz için de memnunuz” ifadelerini kullandı.


#Van
#İran
#Nevruz
٪d سنوات قبل