|

'New York'ta çağırdığınız taksi Türk otomobili olacak'

Aydın Ticaret Odası ziyaretinde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Buradan New York'a gittiniz, bir taksi çağıracaksınız. Sizi karşılayan taksi Türkiye'nin otomobili olacak. Yani orada bir Türk ile karşılaşacaksınız. O bakımdan gönlünüz rahat olsun. Çalışıyoruz ve başarılı olacağız." dedi.

Yeni Şafak
18:15 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:29 - 9/11/2017 Perşembe
AA
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Büyük bir tarihe sahibiz ve bu tarihi mirası koruma sorumluluğu gibi büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Etrafımızdaki sorunlar sadece bu dönem olmadı. Tarihin her döneminde var." dedi.

Özlü, Aydın Ticaret Odası ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tescilli coğrafi işaret sayısının 218 olduğunu fakat Türkiye'nin potansiyelinin 2 bin 500 olduğunu kaydetti.

Tescilli 2 coğrafi işaret ürünü olan Aydın'ın çok daha fazla potansiyele sahip olduğunu kaydeden Bakan Özlü "Avrupa Birliği'nde bu kapsamdaki ürünlerin ortaya çıkardığı ekonomik değer yaklaşık 20 milyar avrodur. Ülkemizin sahip olduğu potansiyel asla Avrupa Birliği'nden geri değildir. 2 bin 500 ürünümüz tescil edildiğinde Türkiye de bu rakamlara ulaşacaktır.” dedi.

Konuşmanın ardından İncirliova Belediyesi yetkilileri, İncirliova Deve Sucuğu'nun coğrafi işaret başvuru dosyasını Özlü’ye teslim etti.

'20 bin metrekarede yapılaca teknopark finanse edilecek'

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Özlü, burada yaptığı konuşmada, Aydın'da yaklaşık 20 bin metrekarede yapılacak teknoparkı finanse edeceklerini, Aydın'daki görüşmelerinde OSB'leri genişletme talepleri aldığını kaydetti.

Özlü, çevre ve doğayla barışık, saygılı ve duyarlı bir sanayileşmeden yana olduklarını belirterek, "Asla bereketli ve verimli tarım alanlarına sanayi bölgesi yapmayız. Çünkü Türkiye'de sanayi bölgesi yapabileceğimiz çok yer var tarım arazisi niteliğini kaybetmiş. Dolayısıyla Aydın'daki OSB'lerimizin genişletilmesi, mümkünse yenilerinin kurulması konusunda çalışacağız. Aydın'daki talepleri karşılayacağız."

'Şehir içindeki sanayi siteleri kent dışına taşınacak'

Şehir içinde kalan sanayi sitelerini kent dışına taşımak istediklerini kaydeden Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

  • "Uygun alan ve yer bulacaklar ve bu taşınma işlemini anlaşarak, uzlaşarak. Çünkü oradaki mülk sahiplerinin hakları son derece önemli. Onları koruyarak inşallah bu taşıma işlemini uzlaşarak gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin her tarafında var. Sadece burada yok. Bizim tespit edebildiğimiz 135 sanayi sitesi var acilen taşınması gereken. Bunlar için de yaklaşık 20 milyarlık bir kaynak gerekiyor. Bu kaynağı da bulacağız ve sağlayacağız. O bakımdan Bakanlığımızı ilgilendiren hangi konu varsa Aydın için yapacağız ve çalışacağız."

Özlü, Türkiye'nin geçen sene 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu 3 aylık dönem hariç hep büyüdüğünü belirterek, "Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. İnşallah tek millet, tek vatan, tek devlet, tek bayrak; bunu sonuna kadar savunacağız. Büyük bir tarihe sahibiz ve bu tarihi mirasın koruma sorumluluğu gibi büyük bir sorumluluk taşıyoruz." şeklinde konuştu.

'Dünya çapında başarıya ulaşan bir yerli otomobil üreteceğiz'

Sadece Türkiye'de değil bütün dünyada başarılı olabilecek bir yerli otomobil üretileceğini ifade eden Özlü, "Teknoloji geliştireceğiz, rekabetçi olacağız. Buradan New York'a gittiniz, bir taksi çağıracaksınız. Sizi karşılayan taksi Türkiye'nin otomobili olacak. Yani orada bir Türk ile karşılaşacaksınız. O bakımdan gönlünüz rahat olsun. Çalışıyoruz ve başarılı olacağız. Şu andaki otomobil elektrikliden yana." diye konuştu.

Özlü, Space X şirketinin kurucusu Elon Musk'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde kendisininin de bulunduğunu, görüşmedeki konulardan birisinin elektrikli otomobil olduğunu da sözlerine ekledi.

#Aydın
#Faruk Özlü
#Teknoloji
#Yerli Otomobil
6 yıl önce