|

Niğde'de FETÖ/PDY davası başladı

Fetullahçı Terör Örgütü üyesi oldukları ve "ByLock" kullandıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

Yeni Şafak
18:15 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:24 - 6/04/2017 Perşembe
AA
FETÖ
FETÖ

Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan dava açılan tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları öne sürülen ve meslekten ihraç edilen emniyet mensupları H.B, T.S, M.S, H.F, O.D, T.G. ve M.K. ile avukatları katıldı.

Ankara Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan M.T, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya iştirak etti.

Sanıklardan M.S, "ByLock" programını telefonuna indirmediğini öne sürerek, "Ben Eagle ve Psiphon programlarını da kullanmadım. Ben indirmedim. Çocuğum internette oynadığı için indirmiş olabilir. Çevremde bu cemaate bağlı arkadaşım olmadı. Sadece duyuyordum. Terör örgütü üyeliğini kabul etmiyorum." diye konuştu.

H.F. ise "ByLock" programını kullanmadığını belirterek, "Bu programı yükletmedim, kullanmadım. Eğer ki bu program Google Play Store'den indirilebiliyorsa bir ihtimal indirilmiş olabilir ancak hatırlamıyorum ve kabul etmiyorum." dedi.

T.G. de hattında çıkan "ByLock" programını Milli İstihbarat Teşkilatının tespit ettiğini ifade ederek, "Neye göre tespit edildiğinin maddi somut delili yoktur. KOM'un ByLock çıktısı vardır ancak neye göre belirlendiğine dair belge yok. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının gönderdiği yazıda hata olabileceğinden bahsedilmiştir. Bu çalışmanın net bir tespit olarak yapılmadığını düşünüyorum. MİT'in 2-3 ayda bir ByLock listesini yenilemesinde hata payının olduğu kanaatindeyim. Telefonumu 4 yıldır kullanıyorum, aldığım günden bu güne kadar formatlamadım. Örgütün hiyerarşisi içerisinde olsaydım formatlardım." diye konuştu.

Diğer sanıklar da savunmalarında örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı 12 Haziran'a erteledi.


#FETÖ/PDY davası
7 yıl önce