|

Nöbette cinnet

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ndeki taburda cinnet geçiren bir asker, nöbet tuttuğu tüfekle 3 silah arkadaşını şehit etti. Askerlerin ailelerine acı haber verildi. 3 şehidin baba ocağında yas var.

Yeni Şafak
04:00 - 28/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:57 - 27/02/2015 Cuma
Diğer
Gökay Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı’nda nöbet tutan askerlerden Piyade Çavuş A.B.G, cinnet geçirdi. A.B.G, kendisine zimmetli piyade tüfeğiyle aynı nöbet mevzisinde görevli Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez (Erzurum), Piyade Çavuş Muhammet Can (Kırşehir) ve Piyade Er Akın Buluş’a (Edirne) ateş etti. Olayda 3 asker şehit oldu. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Olayın hemen ardından Ağrı Valiliği açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi. Şehit askerlerin ailelerine haber verildi. Askerlerin baba ocaklarında yas var. Şehit askerin naaşları ise otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 

TERHİSİNE 12 GÜN VARDI

Şehit Piyade Er Akın Buluş’un Edirne’de Keşan ilçesindeki babaevinde yas hakim. Yetkililer, şehit Buluş’un Yenimescit Mahallesi’nde yaşayan ailesini ziyaret ederek acı haberi verdi. Şehidin babası Hakkı, annesi Zekiye Buluş ve yakınları için evin çevresinde ambulans bekletildi. Şehit Akın Buluş’un terhisine 12 gün kaldığı öğrenildi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, olayın ideolojik olmadığını söyledi.

Komutanım oğlum nasıl şehit oldu

Piyade Çavuş Muhammet Can’ın Kırşehir’de yaşayan ailesine de acı haber ulaştı. Terhisine 17 gün kaldığı öğrenilen şehidin babası Mustafa ve kanser hastası annesi Hacer Can ile yakınları için evin önünde ambulans hazır bekletildi. Can ailesinin evine Türk bayrağı asıldı ve bahçesine taziye çadırı kuruldu. İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bulut ve İlçe Kaymakamı Yusuf Turhan şehidin evini ziyaret etti. Baba Can, Albay Bulut’a sarılarak “Komutanım, oğlum nasıl şehit oldu anlatın bana” dedi.


Nişan hazırlığı yapıyordu

Ateşin düştüğü bir diğer ise Erzurum. Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez’in babası acı haberi gözyaşlarıyla karşıladı. Baba Gülmez, sağlık ekipleri ve askerlerin önünde bekledikleri çadırda taziyeleri kabul etti. Anne Sariye Gülmez ise oğlunun askeri üniformalı fotoğrafına sarılarak ağıtlar yaktı. Oğluyla en son önceki gün görüştüklerini söyleyen Baba Gülmez, “Saat 10.00 gibi kendisiyle görüştük. Her zaman olduğu gibi hal hatır sorduk. ‘İyiyim, ellerinden öperim. Burada rahatım’ dedi. İyi o zaman ben de seni akşama tekrar ararım dedim. O da ‘Baba burada telefonlar çekmiyor’ diye cevap verdi. Ben de akşam tekrar aradım ama kendisine ulaşamadım. Bekardı, kendisi için nişan hazırlığımız vardı” dedi.

#Gökay Hudut Tabur Komutanlığı
#Fehmi Altınordu
#Uğur Gülmez
9 yıl önce